Retail
Εφάρμοσαν ορθά οι υπεραγορές το μηδενικό ΦΠΑ; Η απάντηση…
Δύο καθολικούς ελέγχους γνωστοποίησε πως πραγματοποίησε η υπηρεσία προστασίας καταναλωτή
Εφάρμοσαν ορθά οι υπεραγορές το μηδενικό ΦΠΑ; Η απάντηση…
Από την περασμένη Παρασκευή (5/4) που τέθηκε σε ισχύ το προσωρινό μέτρο ανακούφισης των πολιτών, μέσω μηδενικού ΦΠΑ σε εφτά κατηγορίες βασικών αγαθών, η υπηρεσία προστασίας καταναλωτή του Υπουργείου Εμπορίου, πραγματοποίησε δύο ελέγχους σε όλες τις υπεραγορές.

Το αποτέλεσμα των ελέγχων άφησε ικανοποιημένους τους λειτουργούς της υπηρεσίας καθώς διαπίστωσαν ότι στην ολότητά τους οι υπεραγορές εφάρμοσαν ορθά τον μηδενικό συντελεστή στα προϊόντα που συμπεριλήφθηκαν στο σχετικό διάταγμα από το Υπουργείο Οικονομικών.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εμπορίου θα επικεντρωθεί στους ελέγχους σε περίπτερα και άλλα σημεία λιανικής πώλησης γάλακτος, ψωμιού, αυγών, παιδικών τροφών, πάνας παιδιών, πάνας ενηλίκων και προϊόντων γυναικείας υγιεινής και προστασίας.

Όσον αφορά παράπονα πολιτών, η υπηρεσία προστασίας καταναλωτή γνωστοποίησε ότι είναι πολύ περιορισμένες οι αναφορές που έχει λάβει, σημειώνοντας πως οι περιπτώσεις προϊόντων που πωλούνται σε προσφορά για συγκεκριμένο διάστημα, καθορίζονται από τις επιχειρήσεις.

  • Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή
  • Υπουργείο Εμπορίου
  • Υπεραγορές
  • Περίπτερα