Marketing Week
Η τεχνολογική δεκαετία της Ινδίας
Η τεχνολογική δεκαετία της Ινδίας
Σήμερα ο αριθμός των χρηστών του διαδικτύου στα χωριά της Ινδίας είναι μεγαλύτερος από εκείνων των χρηστών που ζουν στις πόλεις. Αυτή είναι η απόδειξη του πώς η ψηφιακή ισχύς φτάνει σε κάθε μέρος της χώρας.

Σ’ αυτή την εποχή αυξανόμενης ψηφιακής ισχύος, ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi εγκαινίασε το Περιφερειακό Γραφείο και το Κέντρο Καινοτομίας της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) το οποίο χρηματοδοτείται από την Ινδία και θα παρέχει τις υπηρεσίες του στη χώρα και σε 7 άλλα γειτονικά κράτη.

Η Ινδία εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της ως προεδρεύουσα της G20. Η γεφύρωση του περιφερειακού χάσματος είναι μία από τις βασικές προτεραιότητές της. Μόλις λίγες εβδομάδες πριν, η Ινδία διοργάνωσε την Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής του Νότου υπογραμμίζοντας τη σημασία της τεχνολογίας, του σχεδιασμού και των προτύπων που προσαρμόζονται στις ανάγκες του παγκόσμιου Νότου και επιδιώκοντας να γεφυρώσει το τεχνολογικό χάσμα. "Το Κέντρο Καινοτομίας είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, θα επιταχύνει επίσης τις προσπάθειες της Ινδίας να παρέχει καθολική συνδεσιμότητα στον παγκόσμιο Νότο", δήλωσε ο πρωθυπουργός Modi στην τελετή έναρξης.

Η επιτυχώς αναπτυγμένη τεχνολογία τηλεπικοινωνιών στην Ινδία προσελκύει την προσοχή πολλών χωρών του κόσμου. Ο πρωθυπουργός Modi είπε: «Η σημερινή Ινδία προχωρά γρήγορα προς την επόμενη φάση της ψηφιακής επανάστασης. Είμαστε η χώρα με την ταχύτερη ανάπτυξη 5G στον κόσμο, με τις υπηρεσίες να έχουν ξεκινήσει σε περισσότερες από 125 πόλεις σε μόλις 120 ημέρες σε περίπου 350 περιοχές της χώρας. Αυτή η δεκαετία είναι η τεχνολογική δεκαετία της Ινδίας." Το τηλεπικοινωνιακό και ψηφιακό μοντέλο της Ινδίας είναι γρήγορο, ασφαλές και με διαφάνεια. Όλες οι φίλες χώρες της νότιας Ασίας μπορούν να το επωφεληθούν από αυτό.

Το Μπαγκλαντές είναι ένα σημαντικό μέρος της πολιτικής της Ινδίας "πρώτα η γειτονιά" καθώς τα τελευταία εννέα χρόνια, οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν βελτιωθεί. Για να ενισχυθεί η  μεταξύ τους συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, πρέπει να είναι ξεκάθαρα ορατή η ισχυρή πολιτική βούληση και η προθυμία των κορυφαίων ηγετών των δύο χωρών για συνεννόηση. Για να το πάμε ένα βήμα παραπέρα, ο πρωθυπουργός Modi εγκαινίασε τον Αγωγό Φιλίας Ινδίας - Μπαγκλαντές ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών. Ο θεμέλιος λίθος του αγωγού τέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018. Η προμήθεια ντίζελ μέσω αυτού του νέου αγωγού δεν θα ωφελήσει μόνο τη γεωργία και τις βιομηχανίες, αλλά θα μειώσει επίσης το κόστος προμήθειας αλλά και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η Ινδία είναι βασικός αναπτυξιακός εταίρος για το Μπαγκλαντές καθώς έχει συμβάλει όλα αυτά τα χρόνια τα μέγιστα στην ανάπτυξη υποδομών εκεί από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Το διμερές εμπόριο μεταξύ Ινδίας και Μπαγκλαντές ανήλθε συνολικά σε 10,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020-2021 και σε 18,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021-2022. Και οι δύο χώρες σημειώνουν πρόοδο σε ότι αφορά τη Συμφωνία Συνολικής Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης, η οποία θα ενισχύσει τις εξαγωγές. Οι δύο χώρες έχουν βελτιώσει σημαντικά τη συνδεσιμότητα κατασκευάζοντας ένα δίκτυο δρόμων, σιδηροδρόμων, εσωτερικών πλωτών οδών και λιμανιών. Η συνεργασία στους τομείς της ενέργειας και της ενέργειας γίνεται όλο και πιο σημαντική στις σχέσεις τους.

Στα εγκαίνια του Αγωγού Φιλίας Ινδίας - Μπαγκλαντές τον περασμένο Μάρτιο ο πρωθυπουργός Narendra Modi δήλωσε: «Είμαι βέβαιος ότι αυτός ο αγωγός θα επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξη του Μπαγκλαντές και θα είναι επίσης ένα εξαιρετικό παράδειγμα αύξησης της συνδεσιμότητας μεταξύ των δύο χωρών. Πρέπει να συνεχίσουμε να ενισχύουμε κάθε πυλώνα της συνδεσιμότητας μας. Είτε πρόκειται για τον τομέα των μεταφορών, της ενέργειας, του ηλεκτρικού δικτύου ή του ψηφιακού τομέα, όσο πιο συνδεδεμένοι είμαστε, τόσο καλύτερες θα είναι οι σχέσεις μεταξύ των λαών μας».

  • Ινδία
  • τεχνολογία