Economy
Άρχισε η αλλαγή διευθυντών σε εκατοντάδες εταιρείες
Ανάμεσα στις πρώτες 500-600 αιτήσεις συγκαταλέγονται και μερικές που δεν θα πάρουν έγκριση
Άρχισε η αλλαγή διευθυντών σε εκατοντάδες εταιρείες
Άρχισαν από σήμερα (19/5) οι συνεννοήσεις εντός του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών, για τον σχηματισμό ομάδας από λειτουργούς εξεταστές, ειδικευμένους στα θέματα καταχώρησης αλλαγών, όπως για τους διευθυντές εγγεγραμμένων γραφείων.

Κατόπιν οδηγίας από το Υπουργείο Οικονομικών, θα εξεταστούν οι σχετικές αιτήσεις ενός αριθμού που κυμαίνεται μεταξύ 500 και 600 εταιρειών, οι οποίες συναλλάσσονται με οντότητες, η ιδιοκτησία των οποίων υπόκειται σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Βάσει της οδηγίας που έχει λάβει το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών, ένας πολύ μεγάλος αριθμός των αιτήσεων θα ικανοποιηθεί. Θα αντικατασταθούν, δηλαδή, διευθυντές και γραμματείς των επηρεαζόμενων εταιρειών, ώστε να λάβουν το σχετικό πιστοποιητικό που θα επιτρέψει τον απεγκλωβισμό των τραπεζικών λογαριασμών τους και τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Δεν θα πιστοποιηθούν όλοι καθώς ένας μικρός αριθμός αιτήσεων, όπως διαπιστώθηκε από τον προκαταρκτικό έλεγχο, αφορά εταιρείες των οποίων το φυσικό πρόσωπο που είναι ο πραγματικός δικαιούχος και ιδιοκτήτης τους, εμπίπτει στη λίστα των κυρώσεων από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Σχεδόν όλες οι εταιρείες που πρόκειται να απεγκλωβιστούν εντός του τρέχοντος Μαΐου, προσφέρουν υπηρεσίες. Ένας τομέας που έχει επηρεαστεί δραματικά, σύμφωνα και με τον γενικό διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργο Παντελή.

Οι έλεγχοι από το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών για τις 500-600 αιτήσεις που έχουν ήδη παραληφθεί (καθώς αναμένονται κι άλλες), θα διεξαχθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας.

  • Υπουργείο Οικονομικών
  • κυρώσεις
  • εταιρείες
  • Τμήμα Εφόρου Εταιρειών