Business Tech
700 μοτοσικλετιστές με επιχορηγημένο αερόσακο σώματος
Η ζήτηση, για μηχανές υψηλής ισχύος, υπερκάλυψε την προσφορά, με 1.130 αιτήσεις και 650 τυχερούς
700 μοτοσικλετιστές με επιχορηγημένο αερόσακο σώματος
Τη δυνατότητα προστατευτικού εξοπλισμού, συγκεκριμένα αερόσακου σώματος, σε 700 μοτοσικλετιστές, παρείχε το Υπουργείο Μεταφορών, στο πλαίσιο υλοποίησης της δεύτερης φάσης σχεδίου επιχορήγησης που αποσκοπεί στην προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Η ζήτηση και αυτή τη φορά υπερκάλυψε την προσφορά, σε ό,τι αφορά τις μηχανές υψηλής ισχύος (αδειών Α και Α2), γεγονός ενδεικτικό της μεγάλης απήχησης του σχεδίου. Υποβλήθηκαν 1.130 αιτήσεις για 500 εξοπλισμούς.

Καθότι το ενδιαφέρον για μοτοσικλέτες χαμηλής ισχύος (άδεια Α1) περιορίστηκε στο ένα τέταρτο της προσφοράς, καθώς όπως ενημέρωσε το υπουργείο, λήφθηκαν 50 αιτήσεις και η διαθεσιμότητα ήταν για 200, αποφασίστηκε όπως οι 150 εξοπλισμοί που δεν διεκδικήθηκαν, προστεθούν στην κατηγορία υψηλής ισχύος. Με αυτό τον τρόπο, θα διατεθούν όλοι.

Η ηλεκτρονική κλήρωση ολοκληρώθηκε και οι 650 συνολικά τυχεροί, από τους 1.130 ενδιαφερόμενους, θα πρέπει να έχουν ήδη λάβει e-mail από το Υπουργείο Μεταφορών μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης motosafety@mcw.gov.cy ότι πήραν προέγκριση. Οι δε 50 αιτούντες εξοπλισμό για μοτοσικλέτες χαμηλής ισχύος έχουν λάβει προκαταρκτική έγκριση.

Το διαθέσιμο κονδύλι είναι της τάξεως των 350 χιλιάδων ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται η πρώτη φάση του σχεδίου επιχορήγησης, που είχε επίσης ανακοινωθεί επί θητείας Γιάννη Καρούσου. Είχε επίσης αυξηθεί κατά 1 εκατομμύριο ευρώ ο προϋπολογισμός του υπουργείου για προγράμματα και χορηγίες με στόχο την οδική ασφάλεια.

  • Υπουργείο Μεταφορών
  • μοτοσικλετιστές
  • αερόσακος σώματος