Economy
Από τα γραφεία, στα συνεργεία επιθεωρητές της ΑΗΚ
Άρχισε η υλοποίηση αποφάσεων που αποσκοπούν στη μείωση του χρόνου αναμονής για έλεγχο εγκαταστάσεων
Από τα γραφεία, στα συνεργεία επιθεωρητές της ΑΗΚ
Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του κλάδου των ηλεκτρολόγων, η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου άρχισε την υλοποίηση αποφάσεων που αποσκοπούν στη μείωση του χρόνου αναμονής για τον έλεγχο εγκαταστάσεων και στη βελτίωση των διαδικασιών υποβολής και εξέτασης αιτημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το πρώτο μέτρο που πάρθηκε από τα υψηλά διαζώματα της ΑΗΚ και άρχισε ήδη να εφαρμόζεται, αφορά στην αύξηση των συνεργείων κατά οκτώ, στα οποία επανήλθε αριθμός επιθεωρητών, οι οποίοι είχαν γραφειακά καθήκοντα για ένα διάστημα.

Η ψηφιακή διαδικασία
Παράλληλα, αρμόδιοι της Αρχής φέρονται να εξετάζουν το πώς θα επιλυθούν προβλήματα που έχουν αναφερθεί και αφορούν την ψηφιακή διαδικασία υποβολής ηλεκτρολογικών σχεδίων. Ακολουθούν και άλλες ενέργειες που είναι προφανές ότι αποσκοπούν στην καλύτερη συνεννόηση των εμπλεκομένων.

Μένει το ripple control
Σε ό,τι αφορά το σύστημα τηλεχειρισμού, που η ΑΗΚ Διανομή το απαιτεί από τα φωτοβολταϊκά συστήματα οποιασδήποτε ισχύς -από την 1η Απριλίου και μετά- για λόγους ευστάθειας του ηλεκτρικού συστήματος, έχοντας τη συγκατάθεση του Υπουργείου Ενέργειας, παραμένει το πρόβλημα με υφιστάμενα ακίνητα, ιδιαίτερα πολυκατοικίες, που δεν έχουν την απαιτούμενη πρόνοια. Υπάρχει εισήγηση εναλλακτικής τοποθέτησης όμως το ripple control θεωρείται δεδομένο. Τουλάχιστον μέχρι την εγκατάσταση των έξυπνων μετρητών.

  • ΑΗΚ
  • ΑΗΚ Διανομή
  • ηλεκτρολόγοι
  • επιθεωρητές ΑΗΚ
  • ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις
  • ripple control