Build
Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο για την πυροπροστασία των ακινήτων
Απαιτεί παρεμβάσεις ενίσχυσης της πυροπροστασίας στο κέλυφος και στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου
Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο για την πυροπροστασία των ακινήτων
Ενιαίο πλαίσιο μέτρων και μέσων πυροπροστασίας για τα ακίνητα που ευρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων καθορίζει ο νέος κανονισμός πυροπροστασίας ακινήτων, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στην Ελλάδα.

Εντός της επόμενης διετίας εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες θα πρέπει να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις ενίσχυσης της πυροπροστασίας στο κέλυφος του κτιρίου (εξωτερικοί τοίχοι, στέγες, κουφώματα και άλλα) και στον περιβάλλοντα χώρο (επιστρώσεις ακαλύπτου, φύτευση, διαμορφώσεις, υπαίθριες κατασκευές).

Κάθε κτίριο θα πρέπει να διαθέτει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Όσοι δεν τηρήσουν τις απαιτήσεις του κανονισμού θα βρεθούν αντιμέτωποι με διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, με το ελάχιστο πρόστιμο να διαμορφώνεται στα 250 ευρώ.

Η απόφαση, την οποία υπέγραψαν τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, περιγράφει τα μέτρα πυροπροστασίας καθώς και τις ελάχιστες απαιτήσεις για όλα τα κτίρια, νεοαναγειρόμενα και υφιστάμενα, όπως για τον περιβάλλοντα χώρο τους.

Απώτερος σκοπός να ενισχυθεί ο βαθμός πυρασφαλείας του ακινήτου, να μειωθεί η τρωτότητά του στην πυρκαγιά και να περιοριστεί η συμβολή του στη διάδοσή της.

Πηγή: Newsbreak.gr

  • ακίνητα
  • πυροπροστασία