Economy
Στο Λονδίνο για την BP και την ExxonMobil
Ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου, θα μιλήσει και σε συνέδριο του Economist για την Κύπρο
Στο Λονδίνο για την BP και την ExxonMobil
Τα θέματα της ενέργειας και των επενδύσεων θα αποτελέσουν αντικείμενο των επαφών και συζητήσεων που θα έχει στο Λονδίνο (8-9/6), ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, ο Γιώργος Παπαναστασίου μεταβαίνει στη βρετανική πρωτεύουσα για διήμερη επίσκεψη εργασίας, κατά την οποία θα έχει χωριστές συναντήσεις με ανώτερα στελέχη των πετρελαϊκών εταιρειών BP και ExxonMobil.

Επιπλέον, θα συμμετάσχει στο ετήσιο συνέδριο του Economist «The Cyprus Investment Summit», καθώς και σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου, την οποία συνδιοργανώνουν η Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο, ο Invest Cyprus και ο σύνδεσμος Cypriots in the City.

Ο υπουργός Ενέργειας θα μιλήσει στο συνέδριο του Economist και μεταξύ άλλων θα παρουσιάσει στους παρευρισκόμενους τις εξελίξεις στον τομέα των υδρογονανθράκων και την προσπάθεια της κυβέρνησης για έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο.

Επίσης, θα συμμετάσχει στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου, παρουσιάζοντας τις κύριες πολιτικές που προωθεί το κράτος, όπως η συνεχής μετεξέλιξη της στρατηγικής για προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων στη χώρα μας καθώς και για τη μονάδα διευκόλυνσης επιχειρήσεων που λειτουργεί στο Υπουργείο Ενέργειας, ως υπηρεσία ενιαίας εξυπηρέτησης για την αδειοδότηση έργων ΑΠΕ.

  • Γιώργος Παπαναστασίου
  • ExxonMobil
  • BP
  • Λονδίνο
  • ΑΠΕ
  • φυσικό αέριο