Economy
Η ΑνΑΔ στην ατζέντα του Γιάννου Παναγιώτου
Συζήτηση με όλους όσους αφορά το πόρισμα για ασυμβίβαστο οκτώ μελών του διοικητικού συμβουλίου
Η ΑνΑΔ στην ατζέντα του Γιάννου Παναγιώτου
Επαφές με όλα τα μέρη που αφορά το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Ασυμβίβαστου για τη διοικητική δομή της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννος Παναγιώτου.

Όπως είπε, σκοπός είναι να διασφαλιστεί ότι η λειτουργία της ΑνΑΔ σε όλα τα επίπεδα συνάδει με τον νόμο, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν την καλή θέληση για τη ρύθμιση του ζητήματος.

Η διάγνωση της Επιτροπής είναι πως υπάρχει ασυμβίβαστο με 8 από τα 13 μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που εκπροσωπούν εργοδοτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις επειδή «παρέχουν υπηρεσίες συναφείς με τις δραστηριότητες της ΑνΑΔ» και «έχουν οικονομικό όφελος». Η καταγγελία που εξετάστηκε προήλθε από τον Σύνδεσμο Αδειούχων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων που σημείωσε ότι οι κοινωνικοί εταίροι «εγκρίνουν προγράμματα για κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης που ανήκουν στους ιδίους, στη βάση συμφερόντων τους».

Για τα πιο πάνω, ο υπουργός Εργασίας ζήτησε συνάντηση με τον γενικό εισαγγελέα, από τ γραφείο του οποίου δεν είχε διαπιστωθεί ασυμβίβαστο όταν στο παρελθόν το αρμόδιο υπουργείο σχεδίαζε τη διοικητική δομή της ΑνΑΔ.

  • ΑΝΑΔ
  • Γιάννος Παναγιώτου
  • Συντεχνίες
  • εργοδοτικές οργανώσεις
  • Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβίβαστου