Build
8 εκατομμύρια για ανάπλαση πλατείας και ανακατασκευή οδών στη Λάρνακα
Η υλοποίηση των έργων θα αρχίσει τον προσεχή Ιανουάριο και θα διαρκέσει δύο χρόνια
8 εκατομμύρια για ανάπλαση πλατείας και ανακατασκευή οδών στη Λάρνακα
Αρχές Ιανουαρίου και με κόστος οκτώ περίπου εκατομμυρίων ευρώ, θα αρχίσει η υλοποίηση δύο έργων στο κέντρο της Λάρνακας, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν στα επόμενα δύο χρόνια.

Το βράδυ της Τετάρτης 14 Ιουνίου, παρουσιάστηκαν από τον Δήμο Λάρνακας οι μελέτες των έργων για την ανάπλαση της πλατείας Ακροπόλεως και Αλκής και δρόμων στη γύρω περιοχή, όπως και της ανάπλασης οδών και διευκόλυνσης ατόμων με ειδικές ανάγκες στο αστικό κέντρο.

Το έργο της ανάπλασης των δύο πλατειών επικεντρώνεται στη βελτίωση και ανακατασκευή των υφιστάμενων δρόμων. Με αφαίρεση των ασφαλτικών στρώσεων και τοποθέτηση κυβόλιθων. Με διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, αναβάθμιση συστήματος ομβρίων υδάτων, αναβάθμιση και υπογειοποίηση υποδομών και υπηρεσιών κοινής ωφελείας, Με την αύξηση του πρασίνου, την εγκατάσταση υδάτινου στοιχείου και τοποθέτηση σύγχρονου αστικού εξοπλισμού.

Επιδιώκεται επίσης μια ομαλή και ασφαλής διακίνηση πεζών και οχημάτων, με εφαρμογή όλων των διευκολύνσεων για ατόμων με ειδικές ανάγκες. Το έργο περιλαμβάνει την οδό Λουκή Ακρίτα και τμήματα της Ορφέως Γλάδστωνος, της Κωνσταντίνου Καλογερά και της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου.

  • Λάρνακα
  • Δήμος Λάρνακας