Health & Pharma
Ιατρικές εγκαταστάσεις σε τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία
Το Υπουργείο Υγείας πήρε το «οκ» από το Υπουργικό Συμβούλιο για τριετές σχέδιο επιχορήγησης
Ιατρικές εγκαταστάσεις σε τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία
Σχέδιο επιχορήγησης για τη λειτουργία ιατρικών εγκαταστάσεων αυτόνομης υποβοηθούμενης διαβίωσης, σε τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία, με στόχο την προσέλκυση τουρισμού υγείας και ευεξίας, ενέκρινε (15/6) το Υπουργικό Συμβούλιο.

Το συνολικό ποσό του σχεδίου επιχορήγησης, σημείωσε η υπουργός, ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ και θα είναι σε ισχύ για περίοδο τριών ετών (2023-2026). Δυνητικοί δικαιούχοι είναι όλα τα αδειούχα τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία σε παγκύπρια βάση. Το σχέδιο βασίζεται σε δύο κανονισμούς, τον de minimis και τον γενικό κανονισμό απαλλαγής.

Το μέγιστο ποσό επιχορήγησης, ανεξαρτήτως μεγέθους της επιχείρησης, θα είναι 200 χιλιάδες ευρώ ανά ενιαία επιχείρηση σε βάθος τριών ετών, τηρουμένων των προνοιών του κανονισμού de minimis. Στις ορεινές, ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές, το ποσοστό επιχορήγησης θα είναι 75% της συνολικής δαπάνης. Στις περιοχές της υπαίθρου θα είναι 65%, ενώ για  υπόλοιπες περιοχές θα είναι 50%.

Σε ό,τι αφορά τον γενικό κανονισμό απαλλαγής, δυνητικοί δικαιούχοι θα είναι μόνο μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Το ανώτατο ποσό επιχορήγησης θα είναι μέχρι 20%.

Πηγή: ΚΥΠΕ

  • ιατρικές εγκαταστάσεις
  • ιατρεία
  • ξενοδοχεία
  • τουριστικά καταλύματα