Hospitality & Tourism
Έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία της Λεμεσού
Η Γενική Συνέλευση του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ ανέδειξε και το πρόβλημα των αυξήσεων στο ρεύμα και όχι μόνο
Έλλειψη προσωπικού στα ξενοδοχεία της Λεμεσού
Την έλλειψη προσωπικού, τις αυξήσεις των τιμών της ενέργειας και της εφοδιαστικής αλυσίδας, καλείται να αντιμετωπίσει η ξενοδοχειακή βιομηχανία της Λεμεσού σε μια περίοδο όπου γίνεται προσπάθεια κάλυψης των περσινών απωλειών.

Οι προκλήσεις της ξενοδοχειακής βιομηχανίας απασχόλησαν τη χθεσινή Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΥΞΕ Λεμεσού, όπου αναφέρθηκε πως το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν γενικότερα οι ξενοδόχοι είναι η έλλειψη εργατικού δυναμικού. Η προσπάθεια στελέχωσης συνεχίζεται.

Μετά το πλήγμα που δέχθηκαν οι ξενοδόχοι από την πανδημία, καλούνται να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος ηλεκτρισμού και της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η κερδοφορία των ξενοδοχειακών μονάδων μειώνεται επειδή αν μετακυλήσουν το έξτρα κόστος στον πελάτη θα βγουν εκτός ανταγωνισμού.

Έγινε αναφορά σε απώλεια τουριστών από το Καζακστάν, το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία επειδή δεν υπάρχει κυπριακή διπλωματική αποστολή στις χώρες αυτές αλλά καλύπτονται από την πρεσβεία στη Ρωσία και ως εκ τούτου είναι αδύνατη η έγκαιρη έκδοση βίζας.

Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Λεμεσού, Χρίστος Τσάνος, είπε πως ο Ιούνιος κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα σε θέμα πληρότητας. Το κενό με τους Ρώσους έχει φανεί και δεν πρόκειται να καλυφθεί κατά τη φετινή σεζόν, σημείωσε. Ανέφερε ωστόσο ότι η Λεμεσός δέχεται τουρίστες ιδιαίτερα από Βρετανία, Γερμανία, Ουκρανία και Ισραήλ.

  • ξενοδοχειακή βιομηχανία
  • ξενοδοχεία
  • Λεμεσός
  • ΠΑΣΥΞΕ