Business Tech
Διαδικτυακό Συνέδριο: Τάκλινγκ για ένα ποδόσφαιρο χωρίς ρατσισμό
Διαδικτυακό Συνέδριο: Τάκλινγκ για ένα ποδόσφαιρο χωρίς ρατσισμό
Το UEFA Foundation, το φιλανθρωπικό ίδρυμα της UEFA, διοργανώνει την Παρασκευή, 23 Ιουνίου, 11:00, ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και σημαντικό συνέδριο για το ρατσισμό στο ποδόσφαιρο και τα απαραίτητα βήματα για την αντιμετώπιση του.

Το συνέδριο, το οποίο θα μεταδίδεται διαδικτυακά από τα κεντρικά γραφεία της UEFA στη Νυόν, διεξάγεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου TACKLE και μεταξύ των ομιλητών θα είναι και ο θρύλος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου Κλάρενς Ζέεντορφ.

Οι φίλοι του ποδοσφαίρου και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τις εμπειρίες και απόψεις του Ολλανδού παλαίμαχου ποδοσφαιριστή όπως διαμορφώθηκαν μέσα από την τεράστια καριέρα του σε κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες όπως ο Άγιαξ, η Ρεάλ, η Ίντερ και η Μίλαν. Παράλληλα, θα μπορούν ενημερωθούν από τους κκ. Olivier Dioglia, Εμπειρογνώμονα της UEFΑ για το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο, και Emilio Hernandez για τις προσεγγίσεις και δράσεις που προωθούνται σε επίπεδο ακαδημιών για την ενίσχυση της συμπερίληψης και του σεβασμού όλων των ποδοσφαιριστών. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του CARDET, Δρ. Χαράλαμπος Βρασίδας, θα παρουσιάσει τις δράσεις και το έργο του προγράμματος TACKLE για την ενημέρωση και εκπαίδευση των προπονητών ακαδημιών στο θέμα.

Το συνέδριο θα προβάλλεται διαδικτυακά μέσω Facebook και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να το παρακολουθήσουν ζωντανά αλλά και να καταθέσουν ερωτήματα στους ομιλητές μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: https://www.facebook.com/events/960981198475661?ref=newsfeed

Το έργο TACKLE, το οποίο υλοποιείται στην Κύπρο από το CARDET και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης με τη στήριξη του Erasmus+, απευθύνεται σε προπονητές και άλλους επαγγελματίες του χώρου του ποδοσφαίρου. Μέσω του προγράμματος έχουν διαμορφωθεί και προσφέρονται δωρεάν πρωτοποριακό εκπαιδευτικό υλικό και εργαλεία ώστε να είναι σε θέση να συμβάλουν στην αναγνώριση, την πρόληψη και τον διαχείριση φαινόμενων ρατσισμού, ξενοφοβίας και άλλων μορφών μην ανεκτικότητας στις ομάδες τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο TACKLE εδώ

  • Διαδικτυακό Συνέδριο
  • UEFA Foundation
  • UEFA