Economy
Άλλη αύξηση τους έταξαν και άλλη δίνουν στους χαμηλοσυνταξιούχους
Επιβεβαιώθηκε από την υφυπουργό Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου, ο τρόπος υπολογισμού του 5%
Άλλη αύξηση τους έταξαν και άλλη δίνουν στους χαμηλοσυνταξιούχους
Η υφυπουργός Πρόνοιας, Μαριλένας Ευαγγέλου, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων που είδαν το φως της δημοσιότητας τα προηγούμενα 24ωρα, ότι η αύξηση 5% στους χαμηλοσυνταξιούχους, υπολογίζεται επί του ποσού της μικρής επιταγής.

Γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις απογοήτευσης και δυσφορίας από πλευράς των επηρεαζόμενων, καθώς και άλλων πολιτών, στους οποίους είχε καλλιεργηθεί η προεκλογική προσδοκία για αύξηση 5% επί του συνόλου του ποσού που λαμβάνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Της σύνταξης και της επιπρόσθετης μικρής επιταγής ώστε να μην πέφτουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Για σημαντική μερίδα δικαιούχων, η αύξηση, που θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η του τρέχοντος μήνα, χαρακτηρίζεται εξευτελιστική. Ενδεικτικά, όσοι λαμβάνουν μικρή επιταγή 100 ευρώ, θα παίρνουν 5 ευρώ περισσότερα. Όσων η μικρή επιταγή είναι ύψους 50 ευρώ, η αύξηση είναι 2,50 ευρώ.

Όσοι πολίτες λαμβάνουν σήμερα σύνταξη με λιγότερα από 710 ευρώ τον μήνα και δεν καρπώνονται μικρή επιταγή, μπορούν να αιτηθούν το συγκεκριμένο επίδομα. Βασική προϋπόθεση για την έγκρισή τους είναι να μην έχουν αποταμιεύσεις πέραν των 100 χιλιάδων ευρώ.

  • συνταξιούχοι
  • χαμηλοσυνταξιούχοι
  • Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας
  • κυβέρνηση