Health & Pharma
Παραλήφθηκαν πέντε ψηφιακοί μαστογράφοι τελευταίας τεχνολογίας
Δωρεά από τον ΟΠΑΠ Κύπρου για την αναβάθμιση του ανιχνευτικού πληθυσμιακού προγράμματος
Παραλήφθηκαν πέντε ψηφιακοί μαστογράφοι τελευταίας τεχνολογίας
Η αναβάθμιση του ανιχνευτικού πληθυσμιακού προγράμματος για τον καρκίνο του μαστού και η εισαγωγή ανιχνευτικών προγραμμάτων για άλλες μορφές καρκίνου, βρίσκονται στις προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας, δήλωσε η Πόπη Κανάρη.

Μιλώντας κατά την τελετή επίσημης παραλαβής πέντε μαστογράφων από τον ΟΠΑΠ (23/6) για τις ανάγκες του μαστογραφικού προγράμματος, η υπουργός είπε πως η αναβαθμισμένη λειτουργία μαστογραφικών κέντρων σε όλες τις επαρχίες αποτελεί μέρος της προσπάθειας που έχει αναληφθεί για διασφάλιση της πρόσβασης των δικαιούχων γυναικών, με βάση ηλικιακά κριτήρια, σε ποιοτικές υπηρεσίες εξειδίκευσης, εμπιστοσύνης και ασφάλειας.

Τα μαστογραφικά κέντρα ανά το παγκύπριο έχουν αναβαθμιστεί σε θέματα στελέχωσης και υποδομής, σημείωσε η Πόπη Κανάρη. Πρόσθεσε πως με τη δωρεά από τον ΟΠΑΠ Κύπρου της πιο πρόσφατης τεχνολογίας ψηφιακών μαστογράφων αναβαθμίζεται και ο εξοπλισμός, παρέχοντας τη δυνατότητα τομοσύνθεσης υψηλής ευκρίνειας, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του ευρωπαϊκού στρατηγικού σχεδίου ενάντια στον καρκίνο.

Γεγονός που καθιστά τον εξοπλισμό ικανό να ανιχνεύει τις πιο μικρές ανωμαλίες, βελτιώνοντας σημαντικά τις πιθανότητες έγκαιρης διάγνωσης και επιτυχούς θεραπείας, υπογράμμισε.

  • μαστογράφοι
  • καρκίνος του μαστού
  • ΟΠΑΠ Κύπρου
  • Υπουργείο Υγείας