Hospitality & Tourism
Κατρακυλά η πληρότητα στα κέντρα αναψυχής
Σύμφωνα με τον Νεόφυτο Θρασυβούλου, πρόεδρο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής
Κατρακυλά η πληρότητα στα κέντρα αναψυχής
Μείωση πληρότητας της τάξης του 25% - 30% σημειώθηκε στα κέντρα αναψυχής σε όλες τις πόλεις τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον Νεόφυτο Θρασυβούλου, πρόεδρο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Νεόφυτος Θρασυβούλου εκτίμησε πως η μείωση οφείλεται στην κατάσταση που επικρατεί σε όλες τις χώρες με τη ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού και τα συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα, σημειώνοντας πως «αυτές οι καταστάσεις δεν μπορούσαν να αφήσουν την Κύπρο ανεπηρέαστη».

Για να προσθέσει πως «είμαστε μια μικρή οικονομία» και να ζητήσει όπως «γίνουν σωστές κινήσεις για ανατροπή του κλίματος από το Υφυπουργείο Τουρισμού και την Κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος του συνδέσμου είπε πως αρκετοί τουρίστες που καταφθάνουν στον αερολιμένα Λάρνακας μεταβαίνουν στα κατεχόμενα. Η Λάρνακα φαίνεται να επηρεάζεται πιο λίγο από άλλες πόλεις αφού δέχεται επισκεψιμότητα από ντόπιο τουρισμό, πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι η Πάφος σημείωσε μείωση 35% τον Ιούνιο. Στην επαρχία Πάφου κάποιες ημέρες τα κέντρα εστίασης είναι υπερπλήρη και κάποιες άλλες η πληρότητα τους δεν ξεπερνά το 40%, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, είπε.

Όσον αφορά τη Λεμεσό και τη Λευκωσία η μείωση κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα αφού οι κάτοικοι των περιοχών τα Σαββατοκύριακα μεταβαίνουν σε άλλες πόλεις, σύμφωνα με την εκτίμηση του Νεόφυτου Θρασυβούλου. Στις ορεινές περιοχές η πληρότητα είναι χαμηλή και αύξηση παρατηρείται τα Σαββατοκύριακα, συμπλήρωσε.

Κάλεσε τους επιχειρηματίες να συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών τους και την Κυβέρνηση να επενδύσει στον τουρισμό «γιατί στήριξε την οικονομία του τόπου σε δύσκολους καιρούς».

Πηγή: ΚΥΠΕ

  • κέντρα αναψυχής
  • τουρισμός
  • οικονομία