Health & Pharma
Ενισχύεται η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ συνεχίζοντας την δυναμική της ανάπτυξη
Δυο νέα οχήματα ορεινής διάσωσης τα οποία εντάσσονται στον στόλο της, μετά από δωρεά της εταιρείας Psaltis Auto Parts
Ενισχύεται η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ συνεχίζοντας την δυναμική της ανάπτυξη

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά γραφεία της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων στην παρουσία της Υπουργού Υγείας κ. Πόπης Κανάρη, ανακοινώθηκε η δωρεά δυο υπερσύγχρονων οχημάτων ορεινής διάσωσης, ευγενής χορηγία της εταιρείας Psaltis Auto Parts, τα οποία θα προστεθούν στον στόλο ασθενοφόρων με στόχο να ενισχύσουν το έργο της Διεύθυνσης Ασθενοφόρων.

Τα νέα οχήματα, αναμένεται να συμβάλουν καθοριστικά στην αποστολή της Υπηρεσίας, για άμεση ανταπόκριση και πρόσβαση σε δύσκολες περιπτώσεις διάσωσης, με μειωμένο χρόνο ανταπόκρισης. Προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε ανταποκρίσεις και επιχειρήσεις διάσωσης σε ορεινές και δύσβατες περιοχές, όπου τα συμβατικά ασθενοφόρα είναι δύσκολο να ανταποκριθούν, λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους. Επιπλέον, θα συνδράμουν σε ανθρωπιστικές κρίσεις όπως: σοβαρές πυρκαγιές, έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, σεισμούς, καθώς και σε διασώσεις μεταναστών.

Σύμφωνα με τις διεθνείς αρχές διάσωσης, η ανταπόκριση των ασθενοφόρων στα επείγοντα περιστατικά θα πρέπει να πραγματοποιείται σε χρόνο όχι περισσότερο των 10 λεπτών εντός των ορίων των πόλεων, και όχι πέρα των 20 λεπτών για τις ορεινές περιοχές. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση έχει επίδραση στη διάσωση της ανθρώπινης ζωής, αφού για κάθε λεπτό καθυστέρησης του διασωστικού οχήματος, σε καρδιακή ανακοπή ή άλλες απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις, μειώνει τις πιθανότητες επιβίωσης κατά 5,5-10%.

Κατά την παράδοση των οχημάτων η κ. Ριάνα Κωνσταντίνου, Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ ευχαρίστησε την Psaltis Auto Parts, για την ευγενή της χορηγία, τονίζοντας ότι “μια τέτοια πράξη επιβεβαιώνει την αυξημένη κοινωνική υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση της εταιρείας σας και αποτελείτε πραγματικά ένα παράδειγμα προς μίμηση για ανάλογες πράξεις”.

Ο κ. Νικόλας Σ. Ψάλτης εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας Psaltis Auto Parts, μιλώντας εκ μέρους του κ. Αντρέα Ψάλτη, τόνισε ότι είναι με ιδιαίτερη χαρά που προσφέρουν τα δύο εξειδικευμένα ασθενοφόρα και σημείωσε πως «ο κύριος Ανδρέας Ψάλτης, η οικογένεια Ψάλτη καθώς και όλη η εταιρεία τα τελευταία 50 χρόνια με έντονο πάντοτε το συναίσθημα της κοινωνικής ευθύνης, προσπαθεί στα πλαίσια των δυνατοτήτων της να είναι δίπλα στον Κύπριο πολίτη».

Με τη σειρά της η Υπουργός Υγείας κ. Πόπη Κανάρη ευχαρίστησε τον κ. Ανδρέα Ψάλτη για την εξαιρετική πρωτοβουλία του, αναφέρθηκε στο τεράστιο αριθμό ανταποκρίσεων και σωτήριων παρεμβάσεων της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, τονίζοντας τη σημαντικότητα της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας υγείας και επιβεβαιώνοντας πως «ως υπουργείο Υγείας, επιδιώκουμε καθημερινά να υποστηρίζουμε την ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας έτσι ώστε να διασφαλίζουμε το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας υγείας προς όλους».

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, εκφράζει ακόμη μια φορά τις θερμές ευχαριστίες του στον κ. Ανδρέα Ψάλτη για τη δωρεά, μέσα από την οποία ενδυναμώνεται το έργο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων και επιβεβαιώνει ότι θα εργάζεται ανελλιπώς για να διασφαλίζει ότι οι πολίτες ανεξαιρέτως θα έχουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

  • ΟΚΥΠΥ
  • Υπηρεσία Ασθενοφόρων