Hospitality & Tourism
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2023
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2023

Η πρεμιέρα της κυπριακής παραγωγής Αντιγόνη, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου σκηνοθέτη Κώστα Σιλβέστρου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’ τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, σε ένα κατάμεστο θέατρο. Το κοινό φανερά ενθουσιασμένο από την ποιητική διάθεση της παράστασης, η οποία ανέδειξε τη διαχρονικότητα του λόγου του τραγικού ποιητή, μέσα σε ένα λιτό σκηνικό και σε ένα ποιητικό ηχοτοπίο με τις πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις των Δημήτρη Σπύρου και Βασίλη Βασιλείου ζωντανά στη σκηνή, απέδωσε το παρατεταμένο του χειροκρότημα σε όλους τους συντελεστές, που «άγγιξαν» τις ψυχές όσων βρέθηκαν στο θέατρο με την αλήθεια και την τόλμη τους.

Την παράσταση παρακολούθησε μεταξύ δεκάδων επιφανών προσωπικοτήτων και ο Υφυπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο οποίος κήρυξε την έναρξη του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2023».

Στον χαιρετισμό του ο κ. Χατζηγιάννης, υπογράμμισε τη σημαντικότητα του Φεστιβάλ ως ένας από τους πιο επιτυχημένους πολιτιστικούς θεσμούς του τόπου μας καθώς και την ιδιαίτερη θέρμη που λαμβάνει από το κοινό κάθε χρόνο. Αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «επιδίωξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού είναι η οικοδόμηση ακόμη πιο στέρεων γεφυρών επικοινωνίας και επαφής με άλλες χώρες και η ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου», τόνισε ότι ίσως να μην υπάρχει καλύτερο πεδίο από τον πολιτισμό για καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας και αλληλεγγύης με άλλους πολιτισμούς, σε μια κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης των μεγάλων ζητημάτων της εποχής μας.

Το «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος» συνεχίζει μέχρι τις 5 Αυγούστου, με τέσσερις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου παραγωγές, με σύγχρονη αισθητική και καλλιτεχνική προσέγγιση και εκλεκτούς συντελεστές, που αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των θεατών. Η πρεμιέρα της Αντιγόνης ήταν μόνο η αρχή μιας συναρπαστικής, θεατρικής περιόδου, γεμάτης με σπουδαίες παραστάσεις και μοναδικές εμπειρίες.

Πώληση εισιτηρίων: SOLDOUT TICKETS

και από τα Καταστήματα STEPHANIS παγκύπρια & το Περίπτερο ΤΙΜΕ OUT στην Πάφο

Τιμές εισιτηρίων: €12€8 μειωμένο (μαθητές, φοιτητές, εθνοφρουροί, συνταξιούχοι, άνεργοι)

Πληροφορίες: 7000 2414 │ www.greekdramafest.com

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή - ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ & ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

▪ Τρίτη, 18 Ιουλίου │ Αρχαίο Ωδείο Πάφου

▪ Παρασκευή, 21 Ιουλίου │ Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

Με αγγλικούς υπέρτιτλους

ΤΡΩΑΔΕΣ του Ευριπίδη - ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

▪ Παρασκευή, 14 & Σάββατο, 15 Ιουλίου │ Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

Με αγγλικούς υπέρτιτλους

ΒΑΚΧΕΣ του Ευριπίδη - ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

▪ Σάββατο, 29 Ιουλίου │ Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

▪ Δευτέρα, 31 Ιουλίου │ Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ του Ευριπίδη - ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

▪ Παρασκευή, 4 & Σάββατο, 5 Αυγούστου │ Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

Με αγγλικούς υπέρτιτλους

  • ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2023