Economy
Τραβάνε χειρόφρενο τα αστικά ταξί εντός Αυγούστου
Φωνές για παρανομία, αθέμιτο ανταγωνισμό και στοχοποίηση στο θέμα των καυσίμων από τα κατεχόμενα
Τραβάνε χειρόφρενο τα αστικά ταξί εντός Αυγούστου
Άλλη μία επαγγελματική ομάδα δηλώνει έτοιμη για κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενη πως οι εκκλήσεις της για επίλυση προβλημάτων δεν εισακούονται από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Ο λόγος για τους οδηγούς αστικών ταξί, οι οποίοι προανήγγειλαν πως εντός Αυγούστου θα τραβήξουν χειρόφρενο.

Σημειώνουν μάλιστα πως η αντίδρασή τους δεν πρόκειται να παραμείνει περιορισμένη στην τακτική των δηλώσεων. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, εκτιμούν, για να τους λάβει υπόψη η κυβέρνηση όταν φωνάζουν πως η παρανομία και η πειρατεία πλήττουν ανεπανόρθωτα τον κλάδο τους.

Ως Παγκύπρια Συντεχνία Αστικών Ταξί, εστιάζουν σε μια σειρά από ζητήματα που τους απασχολούν έντονα εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ένα εξ αυτών αφορά τον αθέμιτο ανταγωνισμό, που όπως καταγγέλλουν, πηγάζει από ιστοσελίδες που απευθύνονται στους ταξιδιώτες προς Κύπρο διαφημίζοντας την παροχή υπηρεσιών επαγγελματικών ταξί και αντί αυτών, περιμένουν να παραλάβουν όσους κάνουν την κράτηση, ιδιωτικά οχήματα.

Επίσης, η συντεχνία των οδηγών ταξί αναφέρεται στους Τουρκοκύπριους συναδέλφους τους, για τους οποίους λένε ότι εκτελούν δρομολόγια για να εξυπηρετήσουν πελάτες τους, που δεν καλύπτονται από την αδειοδότησή τους. Προσθέτουν μάλιστα πως οι αρχές της Δημοκρατίας επιλέγουν να μην ανοίξουν αυτό το κεφάλαιο.

Υποστηρίζουν επίσης πως δεν υφίσταται έλεγχος ούτε για άλλους ιδιώτες, οι οποίοι επίσης δεν είναι αδειοδοτημένοι αλλά εργάζονται ως ταξιτζήδες, αντλώντας πελατεία από διαδικτυακές εφαρμογές και χωρίς να πληρώνουν φόρους. Την ίδια ώρα, σημειώνουν, οι αδειοδοτημένοι οδηγοί ταξί στη Δημοκρατία, επωμίζονται μηνιαίο κόστος περί των 600 ευρώ μόνο για Κοινωνικές Ασφαλίσεις και ΓεΣΥ

Επιπλέον, οι οδηγοί των αστικών ταξί καταγγέλλουν στοχοποίησή τους σε ότι αφορά τους ελέγχους από το Τμήμα Τελωνείων, στα σημεία διέλευσης προς τα κατεχόμενα, ώστε να μην προμηθεύονται καύσιμα κίνησης, ενώ για όλους τους άλλους πολίτες της Δημοκρατίας επιτρέπεται, όπως φωνάζουν.

  • ταξί
  • κατεχόμενα
  • διαμαρτυρία