Hospitality & Tourism
Στον δρόμο για τη Νέα Ινδία
Στον δρόμο για τη Νέα Ινδία

Με αφορμή τα εγκαίνια της νεόδμητης Βουλής, η έκκληση του πρωθυπουργού Narendra Modi για την περίοδο Amrit Kaal (η εποχή σύμφωνα με την ινδική παράδοση όπου ο άνθρωπος αγγίζει τα μεγαλύτερα επίπεδα ευτυχίας και απόλαυσης) έχει αναδειχθεί ως σύμβολο της αποφασιστικότητας της Ινδίας, μαζί με την ενδυνάμωση των ανθρώπων και την ανάπτυξη και ευημερία του έθνους. Στην πραγματικότητα, έρχεται μια στιγμή στο αναπτυξιακό ταξίδι κάθε έθνους που αυτοπροσδιορίζεται. Στο Amrit Kaal, ο λαός της Ινδίας χάρισε το νέο κτίριο του Κοινοβουλίου στη δημοκρατία και η σημαδιακή αυτή ημέρα έμεινε αθάνατη στην κοινοβουλευτική ιστορία.

Το νεόκτιστο Κοινοβούλιο δεν είναι απλώς ένα κτίριο αλλά και μια αντανάκλαση των φιλοδοξιών και των ονείρων 1,4 δισ. Ινδών. Συμβολίζει την εκπλήρωση των αποφάσεων μιας αναπτυγμένης Ινδίας αλλά και τη συνύπαρξη του παλιού με το νέο .

Δεν είναι τυχαίο ότι η κεντρική κυβέρνηση, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Modi, ολοκλήρωσε ένα ταξίδι εννέα ετών στις 30 Μαΐου, δύο ημέρες μετά τα εγκαίνια της νέας Βουλής. Αυτά τα εννέα χρόνια στην Ινδία αφορούσαν την ανάπτυξη και την ευημερία των φτωχών, γιατί στη νέα εποχή μπορείς να εισέλθεις μόνο με τη χάραξη νέων μονοπατιών. Σήμερα, η Νέα Ινδία χαράζει καινούργιους δρόμους και θέτει νέους στόχους. Υπάρχει ένας ανανεωμένος ζήλος για το νέο ταξίδι και ένας νέος τρόπος σκέψης.

Η φετινή Διεθνής Ημέρα Γιόγκα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ινδία, η οποία έχει καθιερωθεί ως μια ήπια δύναμη. Η γιόγκα έχει γίνει παγκόσμια ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της Ινδίας, και όχι απλώς ως μια φυσική δραστηριότητα και έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη όχι μόνο του ατόμου αλλά και της κοινωνίας και του έθνους.

  • Νέα Ινδία