Health & Pharma
Περιβαλλοντικές μετρήσεις μετά την πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
Η Πυροσβεστική κάλεσε τους κατοίκους συγκεκριμένων περιοχών να περιοριστούν στο σπίτι
Περιβαλλοντικές μετρήσεις μετά την πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
Παρανάλωμα του πυρός έγινε χθες το απόγευμα (16/7), εργοστάσιο ανακύκλωσης χαρτιού και πλαστικών στη βιομηχανική περιοχή Γερίου, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να κάνει αναφορά σε ολοσχερή καταστροφή. Οι καπνοί ήταν τόσο έντονοι που διακρίνονταν από πάρα πολύ μακριά.

Γεγονός που προκάλεσε ανησυχία στους πολίτες, ιδιαίτερα μετά και την έκκληση από πλευράς Πυροσβεστικής, στη βάση προληπτικών μέτρων, όπως «αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στην περιοχή και να περιοριστούν στο σπίτι, κλείνοντας πόρτες και παράθυρα. Καλούνται επίσης να χρησιμοποιούν ανεμιστήρες ή κλιματιστικά κλειστού τύπου».

Την ίδια ώρα που οι δυνάμεις καταστολής επιχειρούσαν για τον περιορισμό της πυρκαγιάς, αναφέρθηκε πως το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας δραστηριοποιούνταν για τη διενέργεια περιβαλλοντικών μετρήσεων.

Για να προσθέσει η Πυροσβεστική: «Λόγω της αναμενόμενης κατανομής της θερμοκρασίας στα παρεδάφια στρώματα της ατμόσφαιρας, γίνεται εισήγηση όπως οι κάτοικοι της περιοχής της πυρκαγιάς, καθώς και των περιοχών Καλλιθέας, Πέρα Χωριού Νήσου, Αλάμπρας, Δαλίου, Αγίου Σωζομένου, Ποταμιάς και Λυμπιών, παραμείνουν εντός των οικιών τους καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας έχοντας κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα, χρησιμοποιώντας ανεμιστήρες ή κλιματιστικά κλειστού τύπου».

Δεν έφταναν όλα αυτά, λόγω της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, προκλήθηκαν ζημιές σε εξοπλισμό της ΑΗΚ και παροχέων διαδικτυακών υπηρεσών, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η ηλεκτροδότηση και η πρόσβαση στο ίντερνετ κατοίκων εηρεαζόμενων περιοχών.

  • πυρκαγιά
  • εργοστάσιο ανακύκλωσης
  • Πυροσβεστική Υπηρεσία
  • περιβαλλοντικές μετρήσεις
  • υγεία