Hospitality & Tourism
Ανέκαμψε η Cyprus Airways
Μεγάλη αύξηση επιβατών και πτήσεων σε σύγκριση με πέρυσι
Ανέκαμψε η Cyprus Airways
Στις 260.000 ανήλθε ο αριθμός των επιβατών που μετέφερε η Cyprus Airways κατά το πρώτο μισό του 2023, καταγράφοντας αύξηση των δραστηριοτήτων της κατά 300% σε ετήσια βάση. Η επίδοσή της παρουσιάζει αύξηση 44% σε σύγκριση με τα επίπεδα προ της πανδημίας και συγκεκριμένα με τον Ιούνιο του 2019.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ο κυπριακός αερομεταφορέας πραγματοποίησε 478 προγραμματισμένες πτήσεις τον Ιούνιο του 2023, έναντι 280 πτήσεων τον αντίστοιχο περσινό μήνα, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τον συντελεστή πληρότητας κατά 3%.

Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019, η Cyprus Airways μετέφερε 44% περισσότερους επιβάτες στις προγραμματισμένες πτήσεις της και πραγματοποίησε 34% περισσότερες πτήσεις.
Την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου, μετέφερε 260.000 επιβάτες (προγραμματισμένες και ναυλωμένες πτήσεις), σε σύγκριση με 64.000 επιβάτες κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

35,5% πίσω από το ρεκόρ
Σε σύγκριση με την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2019, της χρονιάς ρεκόρ για τον κυπριακό τουρισμό όπου μεταφέρθηκαν 403.447 επιβάτες, η φετινή επίδοση της εταιρείας παρουσιάζει μείωση 35,5%.

«Βρισκόμαστε στην κορύφωση του καλοκαιριού και λειτουργούμε σε 18 προορισμούς. Με περισσότερες από 60 εβδομαδιαίες πτήσεις σε διάφορους προορισμούς, έχουμε φροντίσει να προσφέρουμε ένα εξαιρετικό καλοκαιρινό πρόγραμμα για τους πελάτες μας», δήλωσε ο Πολ Σάις, διευθύνων σύμβουλος της Cyprus Airways.

«Η πυκνή κίνηση στα αεροδρόμια και στους αεροδιαδρόμους αποτελεί πρόκληση. Επίσης, η χρήση μισθωμένης χωρητικότητας από την αεροπορική εταιρεία Nordica, μας βοήθησε να αυξήσουμε τον αριθμό των πτήσεων μας όμως δεν μας επέτρεψε να τηρήσουμε τα επίπεδα  που έχουμε συνηθίσει από τη χρήση του δικού μας στόλου», πρόσθεσε ο Πολ Σάις, εκφράζοντας απολογίες προς όσους επηρεάστηκαν ή βίωσαν μια τέτοια καθυστέρηση.

Το προηγμένο Airbus Α220
Σε σχέση με την προσθήκη του προηγμένου αεροσκάφους Airbus A220 στο στόλο, σημείωσε πως «θα μας βοηθήσει να προσφέρουμε στους επιβάτες μας μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία πτήσης, βελτιώνοντας παράλληλα την επιχειρησιακή μας αποτελεσματικότητα και τις προσπάθειες για βιώσιμη ανάπτυξη. Με τη λειτουργία των νέων μας αεροσκαφών θα έχουμε περισσότερες ευκαιρίες να απορροφήσουμε τις καθυστερήσεις και να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους ταξιδιώτες μας», σχολίασε ο Πολ Σάις.

  • Cyprus Airways