Business Tech
Δίπλα στο ντεπόζιτο οι κυβερνητικοί διακομιστές
Η μεταστέγαση στις εγκαταστάσεις της Cyta θα ολοκληρωθεί τον προσεχή Οκτώβριο
Δίπλα στο ντεπόζιτο οι κυβερνητικοί διακομιστές
Το σίριαλ με τη μεταστέγαση των διακομιστών της κρατικής μηχανής, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά το τραγελαφικό περιστατικό με την πλημμύρα στο δωμάτιο του υπογείου του Υπουργείου Οικονομικών όπου βρίσκονται, παραμένει σε εκκρεμότητα. Δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα στις εγκαταστάσεις της Cyta.

Βάσει της τελευταίας ενημέρωσης από κυβερνητικής πλευράς, η διαδικασία χρειάζεται ακόμη δυο με τρεις μήνες για να διεκπεραιωθεί. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Φίλιππος Χατζηζαχαρία, τον προσεχή Οκτώβρη υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η μεταστέγαση των κυβερνητικών διακομιστών.

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα ανέφερε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο». Υπενθύμισε ότι λόγω του προβλήματος με τη διαρροή νερού, αρχές Απριλίου, στον υφιστάμενο χώρο όπου βρίσκονται οι διακομιστές, στο υπουργείο Οικονομικών, είχαν δημιουργηθεί κάποια προβλήματα στο σύστημα, όπως σχολίασε.

Προσωρινά συστήματα
Ο Φίλιππος Χατζηζαχαρία ανέφερε ότι οι εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται το κράτος προχώρησαν στην παροχή προσωρινών συστημάτων routers, servers και άλλων και ότι έγινε απευθείας ανάθεση και παραγγελία για αγορά αντικατάστασης αυτών που έχουν πληγεί από τη διαρροή νερού. Το δωμάτιο των διακομιστών βρίσκεται δίπλα από μεγάλη δεξαμενή νερού, γεγονός για το οποίο κανείς δεν έχει αναλάβει ακόμα την ευθύνη.

Το καινούργιο σύστημα
«Έχουμε χρονοδιαγράμματα, πότε θα έρθουν για να αντικατασταθούν τα προβληματικά. Μόλις έρθουν, θα προχωρήσει η μεταστέγαση στο νέο χώρο», είπε ο υφυπουργός, ώστε να στείλει το μήνυμα πως όλα κυλούν βάσει πλάνου. Όπως σημείωσε, «μια εταιρεία διαβεβαίωσε ότι σε δύο εβδομάδες θα έχουμε το καινούργιο σύστημα που πρέπει να φέρουμε για να αντικαταστήσουμε το υφιστάμενο. Όλο το έργο υπολογίζουμε μέσα στον Οκτώβρη να έχει μεταστεγαστεί».

«Μόλις τα έχουμε όλα»
Για να συμπληρώσει ότι «είμαστε σε καλό δρόμο καθώς και σε συνεχή επικοινωνία με τις εταιρείες που θα μας προμηθεύσουν, όπως επίσης και με τη Cyta για τη διαμόρφωση του χώρου, ο οποίος έχει ετοιμαστεί. Μόλις τα έχουμε όλα, οι διακομιστές θα μεταστεγαστούν στον ενδεδειγμένο χώρο που θα μας δώσει η Cyta».

  • κυβερνητικός κόμβος
  • κυβερνητικοί διακομιστές
  • σέρβερς
  • Υπουργείο Οικονομικών
  • Cyta