Hospitality & Tourism
Χάσαμε καλούς πελάτες, πρόβλημα το all inclusive
Η διαπίστωση των κοινοταρχών Πλατρών και Κακοπετριάς για το τουριστικό ρεύμα των ημερών
Χάσαμε καλούς πελάτες, πρόβλημα το all inclusive
Παρότι βρισκόμαστε στην καρδιά των καλοκαιρινών διακοπών, με τα παραλιακά θέρετρα να έχουν την τιμητική τους καθώς το τουριστικό ρεύμα είναι ανοδικό, η εικόνα των ημερών στα ορεινά δεν είναι το ίδιο ελπιδοφόρα, σύμφωνα με τη διαπίστωση του κοινοτάρχη Πλατρών, Παναγιώτη Παπαδόπουλου.

«Χάσαμε Ρώσους καλούς πελάτες και Ουκρανούς που έρχονταν με αυτοκίνητα ενοικίασης. Παράλληλα φάνηκε ότι μειώθηκε και ο αριθμός από Ισραηλίτες, Γερμανούς, Εγγλέζους. Μειώθηκαν και λίγο τα μονοήμερα ταξίδια των Κυπρίων. Το κόστος του πετρελαίου, το κόστος της ζωής γενικά που ακρίβυνε φαίνεται ότι περιόρισε λίγο τον κόσμο», δήλωσε στο Omega.

«Εμείς περισσότερο δουλεύουμε με τον εσωτερικό τουρισμό, αν και οι περισσότεροι έρχονται μονοήμερα και φεύγουν», πρόσθεσε από τη μεριά του ο κοινοτάρχης Κακοπετριάς, Ιωάννης Ιακωβίδης.

Σύμφωνα με τους δυο κοινοτάρχες, σημαντικό πρόβλημα αποτελεί το ότι μεγάλη μερίδα των επισκεπτών που αξιοποιεί τα υφιστάμενα σχέδια για επιχορηγημένες διακοπές, επιλέγει να παραμένει στα καταλύματα με αποτέλεσμα να μην ξοδεύει χρήματα προς στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων.

«Έρχεται το κράτος, το υπουργείο και μας κάνει all inclusive το οποίο προσπαθούμε να αποφύγουμε. Με τούτο τον τρόπο μαντρίζεις τους μέσα στο ξενοδοχείο, οπόταν χάνεται και η ευκαιρία να κυκλοφορήσουν γύρω στα χωριά της περιοχής», ανέφερε ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

  • Πλάτρες
  • Κακοπετριά
  • τουρισμός