Build
Κανένα κόκκινο για ανέγερση διαμερισμάτων απλώς ζητήθηκε πλάνο από τον ΚΟΑΓ
Ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, είπε ότι δεν ισχύουν οι αναφορές του δημάρχου Λεμεσού
Κανένα κόκκινο για ανέγερση διαμερισμάτων απλώς ζητήθηκε πλάνο από τον ΚΟΑΓ
Δεν ισχύουν οι αναφορές του δημάρχου Λεμεσού περί «κόκκινου από την κυβέρνηση για την ανέγερση 600 διαμερισμάτων» από τον ΚΟΑΓ, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, διαβεβαιώνοντας ότι το έργο θα προχωρήσει και εξηγώντας τη θέση του.

Σημείωσε πως εντός των επόμενων 2-3 εβδομάδων θα παρουσιαστούν οι πρώτοι πυλώνες της ολοκληρωμένης στεγαστικής πολιτικής της κυβέρνησης, σύμφωνα και με τις προεκλογικές διακηρύξεις του προέδρου Χριστοδουλίδη, όπως είπε.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή μετά από τη συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής εσωτερικών, στην οποία συμμετείχε και απαντώντας σε αναφορά του δημάρχου Λεμεσού, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου είπε ότι η πραγματικότητα είναι ότι για τις εν λόγω πολυκατοικίες υπήρχε συνεννόηση με τον ΚΟΑΓ όπως σε τρεις φάσεις χτιστούν 600 συνολικά διαμερίσματα.

Είπε ότι τον περασμένο Μάιο, όταν ο ίδιος είχε συνάντηση με τον ΚΟΑΓ, διαφάνηκε πως πέρα από τα €7 εκατομμύρια έλλειμμα που παρουσιάζει ο ΚΟΑΓ για το 2023, λόγω της διακοπής της χρηματοδότησης μέσω του επενδυτικού προγράμματος, με αποτέλεσμα, όπως είπε, ο Οργανισμός να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, ο ΚΟΑΓ ζητούσε επιπλέον ποσό ύψους €20 εκατομμυρίων. Κι αυτό το ποσό για να ξεκινήσει την πρώτη φάση του έργου που αφορά την ανέγερση 144 διαμερισμάτων «και όχι 600 όπως λανθασμένα γράφτηκε», σχολίασε ο υπουργός.

«Επειδή μιλούμε για εκατομμύρια», πρόσθεσε, «ζήτησα από τον ΚΟΑΓ όπως υποβληθεί συγκεκριμένο επιχειρησιακό πλάνο αναφορικά με το πως θα πορευτεί τα επόμενα χρόνια». Με έλλειμμα €7 εκατομμυρίων και αίτημα για χορήγηση επιπλέον €20 εκατομμυρίων, «ως υπεύθυνη διακυβέρνηση και έχοντας πρώτιστο καθήκον να διαφυλάξουμε τη δημοσιονομική πειθαρχία ζήτησα επιχειρησιακό πλάνο», πρόσθεσε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Ένα πλάνο το οποίο, όπως συμπλήρωσε, υπεβλήθη τον Ιούλιο και περιλαμβάνει την πρώτη φάση καθώς και προγραμματισμό για ανέγερση μέσα στα επόμενα 4 χρόνια, με μια χρηματοδότηση €5 εκατομμυρίων περίπου, 300 διαμερισμάτων προς πώληση με τιμές χαμηλές και άλλα 114 προς ενοικίαση, συμπεριλαμβανομένης και της ανάπτυξης στη Λάρνακα.

«Άρα δεν δόθηκε κόκκινο από την κυβέρνηση, αντιθέτως θα προχωρήσει, απλώς ζητήσαμε αναλυτικό πλάνο από τον ΚΟΑΓ προτού προχωρήσουμε», τόνισε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου.

  • ΚΟΑΓ
  • Κωνσταντίνος Ιωάννου
  • Λεμεσός