Hospitality & Tourism
Οι ξενοδόχοι θέλουν το «Φιλοξενία ΜΟΥ» και στα δημοτικά σχολεία της Κύπρου
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διδάσκεται στις β’ και γ’ τάξεις των δημοτικών σχολείων στην Ελλάδα
Οι ξενοδόχοι θέλουν το «Φιλοξενία ΜΟΥ» και στα δημοτικά σχολεία της Κύπρου
Τις κοινές προκλήσεις στην τουριστική βιομηχανία, όπως και τους στόχους που μπορούν να επιτευχθούν συζήτησαν ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ξενοδόχων, Θάνος Μιχαηλίδης, με την υπουργό Τουρισμού της Ελλάδας, Όλγα Κεφαλογιάννη και με στελέχη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στην Αθήνα.

Στο τραπέζι τέθηκαν επίσης προτάσεις για πιθανές κοινές δράσεις με προσανατολισμό τη βιωσιμότητα και την αειφορία στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης στο ΞΕΕ, έγινε τελετή παράδοσης, στον ΠΑΣΥΞΕ, του υλικού του εκπαιδευτικού προγράμματος «Φιλοξενία ΜΟΥ» που διδάσκεται στις μαθήτριες και τους μαθητές των β’ και γ’ τάξεων των δημοτικών σχολείων στην Ελλάδα. Το μάθημα της Φιλοξενίας αποτελεί μια παγκόσμια καινοτομία που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και από τη φετινή χρονιά διδάσκεται σε ελληνικές τάξεις.

Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι μια πρώτη επαφή των μαθητριών και των μαθητών με τις έννοιες της φιλοξενίας, της επιχειρηματικότητας, της αποδοχής και της συμπερίληψης, της καινοτόμου και φιλικής προς το περιβάλλον επιχειρηματικής ανάπτυξης στον χώρο της φιλοξενίας. Μια πρώτη γνωριμία με τα επαγγέλματα της φιλοξενίας και των ευκαιριών σταδιοδρομίας που παρέχουν.

Επιδίωξη του ΠΑΣΥΞΕ είναι να υποβάλει το προαναφερόμενο πρόγραμμα ενώπιον της υπουργού Παιδείας και του υφυπουργού Τουρισμού, για αντίστοιχη αξιοποίησή του στα δημοτικά σχολεία της Κύπρου.

  • ΠΑΣΥΞΕ
  • Φιλοξενία ΜΟΥ
  • Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας