Build
Η τελική λύση στο στεγαστικό των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ
Ο πρύτανης Παναγιώτης Ζαφείρης για την ανέγερση 500 νέων φοιτητικών εστιών
Η τελική λύση στο στεγαστικό των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ
Ένα έργο που αναμένεται να επιλύσει το σοβαρό πρόβλημα στέγασης φοιτητών και φοιτητριών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα αρχίσει να υλοποιείται στους επόμενους μήνες, καθώς υπογράφτηκε η σύμβαση με τον εργολάβο που θα αναλάβει την ανέγερση των νέων φοιτητικών εστιών του πανεπιστημίου.

Το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται ως γνωστό στην περιοχή του πρώην βρετανικού οικισμού «Βερεγγάρια», στα Κάτω Πολεμίδια.

Εκ μέρους του ΤΕΠΑΚ, τη σύμβαση υπέγραψε ο πρύτανης, καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης και εκ μέρους της κοινοπραξίας Wade Adams – Miltiades Neophytou JV, o Χάρης Κωνσταντίνου, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους από την εξέλιξη και διαβεβαίωσαν ότι θα εργαστούν για την αποπεράτωση του έργου εντός χρονοδιαγραμμάτων.

Ο καθηγητής Ζαφείρης ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι το κτίριο θα αποτελέσει ένα ακόμη στολίδι για την πόλη της Λεμεσού και σημείωσε πως «ως πανεπιστήμιο καταβάλαμε αρκετή προσπάθεια να χειριστούμε τα θέματα στέγασης, που για εμάς είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα».

Για να προσθέσει ο πρύτανης: «Διαχρονικά έχουμε παραχωρήσει επιδόματα και έχουμε προχωρήσει σε πολιτικές ενίσχυσης φοιτητών που είχαν πραγματική οικονομική ανάγκη στέγασης και έχουμε απαμβλύνει σε ένα βαθμό το πρόβλημα, μεσοπρόθεσμα». Συμπλήρωσε δε ότι οι περίπου 500 νέες φοιτητικές εστίες «θα δώσουν τελική λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των φοιτητών μας».

56,3 εκατομμύρια ευρώ
Το κόστος του έργου θα φτάσει τα 56,3 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανέφερε, το οποίο αναμένεται να εξασφαλιστεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Τράπεζα Αναπτύξεως.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Χρίστος Χωματάς, ευχαρίστησε όλους για τις προσπάθειες που κατέβαλαν και σημείωσε ότι «πρόκειται για μια ιστορικής σημασίας συμφωνία για το πανεπιστήμιο, η οποία, παρά τις αντιξοότητες, μας γεμίζει περηφάνια και αισιοδοξία για το μέλλον».

Η έναρξη των εργασιών
Εκ μέρους της κοινοπραξίας εταιρειών που ανέλαβε το έργο, ο Χάρης Κωνσταντίνου ανέφερε ότι «πρόκειται για μια πρόκληση για εμάς, ένα τόσο μεγάλο έργο, όμως η τεχνογνωσία και η συνέπεια που χαρακτηρίζει την κοινοπραξία είναι εγγύηση ότι θα το παραδώσουμε στο χρόνο που απαιτείται από το συμβόλαιο και με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που προβλέπονται».

Είπε ότι εντός δυο εβδομάδων αναμένεται η εντολή έναρξης των κατασκευαστικών εργασιών και σύμφωνα με το συμβόλαιο, υπάρχει περιθώριο τριών ακόμη εβδομάδων για την έναρξη των εργασιών, που υπολογίζεται τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

  • ΤΕΠΑΚ
  • Βερεγγάρια
  • φοιτητικές εστίες