Health & Pharma
Τί ανακάλυψαν οι ειδικοί στις φθαρμένες κάλτσες με τις οποίες κοιμόμαστε
Το αποτελέσμα της έρευνας τους ήταν πραγματικά αηδιαστικό και τους προβλημάτισε
Τί ανακάλυψαν οι ειδικοί στις φθαρμένες κάλτσες με τις οποίες κοιμόμαστε
Αν σου αρέσει να ξαπλώνεις στο κρεβάτι με τις κάλτσες, σού έχουμε κάποια όχι και τόσο ευχάριστα νέα. Ειδικοί σε θέματα ύπνου ανακάλυψαν ότι ένα ζευγάρι φθαρμένες κάλτσες συγκρατούν την ίδια ποσότητα βακτηρίων με το χαλάκι της εισόδου. Βακτηρίων από μια τουαλέτα και από τα περιττώματα κατσαρίδων.

Έτσι, φορώντας φθαρμένες κάλτσες στο κρεβάτι, προσκαλείς μαζί και ένα ολόκληρο φορτίο από βακτήρια, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ένα ευρύ φάσμα λοιμώξεων.

Οπωσδήποτε, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα με την επιλογή να φοράμε κάλτσες στο κρεβάτι -όπως αυξημένη ροή αίματος, καλύτερη σεξουαλική ζωή, γρηγορότερος, βαθύτερος και ποιοτικότερος ύπνος. Αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως τα καλτσάκια θα πρέπει να είναι πεντακάθαρα και καινούργια όπως πολύ σωστά τονίζουν οι ειδικοί ύπνου.

Ειδικοί μελέτησαν κάλτσες που είχαν φορεθεί από τις 7:00 το πρωί έως τις 11:00 το βράδυ, για να δουν ποια βακτήρια μπορούσαν να βρεθούν πάνω τους. Κάθε άτομο φορούσε τις ίδιες κάλτσες κατά τη διάρκεια της κανονικής ημερήσιας του ρουτίνας και όταν δόθηκαν προς μελέτη -στο πλαίσιο της έρευνας, τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά αηδιαστικά.

Ειδικότερα, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι οι μισές κάλτσες είχαν το ίδιο βακτήριο που ονομάζεται Pseudomonas aeruginosa, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ένα ευρύ φάσμα λοιμώξεων και βρίσκεται συχνά στις κατσαρίδες και στα περιττώματά τους.

«Τυπικά μολύνει τον αεραγωγό και το ουροποιητικό σύστημα και προκαλεί λοίμωξη των πνευμόνων. Όλα αυτά τα βακτήρια είναι πολύ εύκολο να εξαπλωθούν σε αντικείμενα ή ρούχα που μολύνονται και δεν καθαρίζονται σωστά», όπως διαπιστώθηκε. Υπήρχε επίσης η ίδια ποσότητα βακτηρίων στις κάλτσες με αυτά στο χαλάκι της εισόδου.

  • φθαρμένες κάλτσες
  • ύπνος