Retail
Η κάψουλα που ενώνει Nespresso και Blue Bottle
Μια συνεργασία που στοχεύει να προσελκύσει νεότερους καταναλωτές καφέ
Η κάψουλα που ενώνει Nespresso και Blue Bottle
Στοχεύοντας στους νεότερους καταναλωτές που αναζητούν συγκεκριμένα γευστικά χαρακτηριστικά σε τρόφιμα και ποτά, η Nespresso συνεργάστηκε με την Blue Bottle για να δημιουργήσουν μια πρώτη στο είδος της κάψουλα που συνδυάζει τη μαζικότητα με τον specialty καφέ.

Οι δύο εταιρείες άρχισαν να κυκλοφορούν το Blend No.1, ένα περιορισμένης έκδοσης ήπιο χαρμάνι με καφέ από Αιθιοπία και Ουγκάντα. Η κάψουλα, σχεδιασμένη για να ταιριάζει στις μηχανές Vertuo της Nespresso, έχει το χαρακτηριστικό γαλάζιο χρώμα της Blue Bottle και διατίθεται αρχικά στις μπουτίκ της Nespresso σε όλο τον κόσμο από τις 6 Οκτωβρίου, ενώ η ολοκληρωμένη σειρά θα κυκλοφορήσει στις 18 Οκτωβρίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nespresso, Alfonso Gonzalez Loeschen, δήλωσε στο Modern Retail ότι «ο στόχος του Blend No.1 δεν ήταν απλώς να βάλει τον καφέ Blue Bottle στην προηγμένη κάψουλα της Nespresso. Αντίθετα, οι δύο μάρκες έβαλαν τους coffee masters τους να εργαστούν πάνω στο χαρμάνι την τελευταία τριετία. Ενώ όπως υποδηλώνει και το όνομα Blend No.1, μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά χαρμάνια.

Το λανσάρισμα αυτό σηματοδοτεί έναν ακόμη τρόπο με τον οποίο η Nespresso στοχεύει να κερδίσει τους νεότερους σε ηλικία πελάτες, μετά το λανσάρισμα των προσιτών και πολύχρωμων μηχανών Vertuo Pop. Παράλληλα έβγαλε στην αγορά περισσότερες προτάσεις για κρύο καφέ που προτιμούν οι νεότεροι, ενώ συνεργάστηκε και με τα Starbucks σε ένα limited edition blend. Η Nespresso κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους σημείωσε μονοψήφια ανάπτυξη συνολικά, αλλά διψήφια ανάπτυξη με συνεχή αύξηση του μεριδίου αγοράς στη Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα κέρδη της.

Και για την Blue Bottle, την οποία η Nestlé απέκτησε αγοράζοντας πλειοψηφικό μερίδιο το 2017, η συνεργασία φαίνεται να οδηγεί σε μια μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά. Το συγκεκριμένο coffee brand που συμπλήρωσε 20 χρόνια ζωής, έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια του Τρίτου Κύματος Καφέ για την καινοτομία να πουλάει καφέ σε καροτσάκι, πριν καν ανοίξει το πρώτο του καφέ.

Τώρα, η Blue Bottle λειτουργεί περισσότερα από 100 cafe παγκοσμίως που διαθέτουν τη μινιμαλιστική καθαρή αισθητική της, από 29 που διατηρούσε το 2016. Ενώ μέσω τους e-shop της πουλάει τον signature καφέ της, έχοντας εγκαινιάσει και ένα προωτοποριακό συνδρομητικό πρόγραμμα. 

Η σανίδα σωτηρίας
Ο διευθύνων σύμβουλος της Blue Bottle, Karl Strovink, δήλωσε ότι η εταιρεία του «άρχισε να συνεργάζεται με τη Nespresso για το blend κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν οι καφετέριες ήταν κλειστές και αμφότερες εξέταζαν το μέλλον που θα μπορούσε να έχει ο καφές μέσα σε εκείνη τη συγκυρία. Ήταν ένα είδος σανίδας σωτηρίας και για τους εργαζόμενους και για τις δύο εταιρείες».
 

  • Nespresso
  • Blue Bottle
  • καφές
  • café