Build
Διαψεύδει η πλευρά του Μπιλ Γκέιτς για την ιστορική βίλα Σαν Τζόρτζιο
Σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα, ο δισεκατομμυριούχος της Microsoft την αγόρασε έναντι 60 εκατ. δολαρίων
Διαψεύδει η πλευρά του Μπιλ Γκέιτς για την ιστορική βίλα Σαν Τζόρτζιο
Διαψεύδει εκπρόσωπος της Cascade Assemet Management δημοσίευμα στον ιταλικό Τύπου ότι ο Μπιλ Γκέιτς αγόρασε τη βίλα Σαν Τζόρτζιο στο Portofino της Βόρειας Ιταλίας. Ο συντάκτης του άρθρου της Il Secolo XIX, έγραψε ότι ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft την αγόρασε έναντι 60 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Γκέιτς απέκτησε το ιστορικό ακίνητο μέσω της εταιρείας ακινήτων του, Four Seasons και σχεδίαζε να το μετατρέψει σε πολυτελές θέρετρο. «Ο Μπιλ Γκέιτς δεν αγόρασε τη βίλα Σαν Τζόρτζιο, με θέα στη θάλασσα στο Πορτοφίνο, με το παρατσούκλι “Κάστρο”», είπε στην ANSA εκπρόσωπος της Cascade Asset Management Company, που διαχειρίζεται την περιουσία του Γκέιτς.

Πάντως, ακόμη και αν ισχύει το δημοσίευμα, δεν θα ήταν η πρώτη φορά που ο Γκέιτς θα πρόσθετε ένα ιταλικό ακίνητο στο εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο ακινήτων του. Το 2021, η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων του, αγόρασε το πλειοψηφικό ποσοστό της αλυσίδας Four Seasons Hotel από τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλ Γουάλιντ Μπιν Ταλάλ έναντι 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στη συνέχεια, στο Four Seasons ανατέθηκε η σύμβαση για ένα νέο θέρετρο στη Ρώμη, που βρίσκεται σε ένα παλάτι του 17ου αιώνα ακριβώς δίπλα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και τα Ισπανικά Σκαλιά, το οποίο θα γίνει το πρώτο ξενοδοχείο έξι αστέρων της πόλης.

Η βίλα, που μοιάζει με φρούριο, χρησιμοποιήθηκε ως αμυντικό οχυρό κατά τη διάρκεια των ρωμαϊκών χρόνων λόγω της υπερυψωμένης θέσης της. Αργότερα εγκαταλείφθηκε, μέχρι να περάσει στα χέρια βρετανού διπλωμάτη μερικές δεκαετίες αργότερα, για να μετατραπεί στην πολυτελή βίλα που βλέπουμε σήμερα.

Γνωστό και ως Κάστρο Πορτοφίνο, η συνολική έκταση ανέρχεται σε 12.917 τετραγωνικά πόδια και διαθέτει ακόμη και ανελκυστήρα που οδηγεί κατευθείαν στην παραλία. Το Πορτοφίνο, το οποίο βρίσκεται σκαρφαλωμένο στη βορειοδυτική ακτή της Ιταλίας, αποτελεί δημοφιλές καταφύγιο για θαλάσσια σπορ και το επισκέπτονται επιχειρηματίες και διασημότητες.
 

  • Μπιλ Γκέιτς
  • βίλα Σαν Τζόρτζιο
  • Ιταλία