Retail
Θα πουλούσαν 1.100 λίτρα καυσίμων από τα κατεχόμενα σε τιμές Κυπριακής Δημοκρατίας
Πλήγμα κατά της παραοικονομίας στο λιανικό εμπόριο και των λαθρεμπόρων
Θα πουλούσαν 1.100 λίτρα καυσίμων από τα κατεχόμενα σε τιμές Κυπριακής Δημοκρατίας
Σημαντικό πλήγμα κατά των λαθρεμπόρων υγρών καυσίμων κίνησης από τα κατεχόμενα και κατ’ επέκταση κατά της παραοικονομίας στο λιανικό εμπόριο, επέφεραν οι διωκτικές Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, το απόγευμα της Τρίτης, 17 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, μέλη του κλιμακίου πάταξης λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ εντόπισαν σε φορτηγό όχημα, το οποίο εξερχόταν από τις κατεχόμενες και επέστρεφε στις ελεύθερες περιοχές, πετρέλαιο ποσότητας 1.000 λίτρων και βενζίνη 100 λίτρων περίπου.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, τα μέλη του κλιμακίου, ενώ βρίσκονταν σε περιπολία σε περιοχή χωριού της επαρχίας Λευκωσίας, ανέκοψαν για έλεγχο φορτηγό όχημα, το οποίο εξερχόταν από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές.

Από έρευνα που έγινε, στο πίσω μέρος του φορτηγού οχήματος, σε μεγάλο μεταλλικό ντεπόζιτο, εντοπίστηκε η υπό αναφορά ποσότητα πετρελαίου, ενώ στη θέση του συνοδηγού ανευρέθηκαν τρία πλαστικά δοχεία με βενζίνη.

Ο οδηγός και το φορτηγό όχημα μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό σταθμό. Ακολούθως ενημερώθηκαν και προσήλθαν λειτουργοί του Τελωνείου, οι οποίοι προχώρησαν στην έκδοση εξώδικης ρύθμισης ύψους €5.000. Το χρηματικό ποσό καταβλήθηκε από τον οδηγό, ο οποίος αναχώρησε από τον σταθμό. Το φορτηγό κατακρατήθηκε από τους τελωνειακούς, μέχρι την κατάσχεση της ποσότητας των καυσίμων.
 

  • καύσιμα
  • λαθρεμπόριο
  • κατεχόμενα
  • λιανικό εμπόριο