Build
Ακυρώνονται όλο και περισσότερα κατασκευαστικά έργα
Πολλά έργα δεν είναι πλέον οικονομικά βιώσιμα λόγω των υψηλών επιτοκίων και του αυξημένου κόστους
Ακυρώνονται όλο και περισσότερα κατασκευαστικά έργα
Στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας, ακυρώνονται όλο και περισσότερα κατασκευαστικά έργα. Τον Σεπτέμβριο επηρεάστηκε το 21,4% των επιχειρήσεων, έναντι 20,7% τον προηγούμενο μήνα. Αυτό είναι ένα από τα ευρήματα που περιγράφονται σε άρθρο στο τελευταίο τεύχος του ifo Schnelldienst.

«Πολλά έργα δεν είναι πλέον οικονομικά βιώσιμα λόγω των υψηλών επιτοκίων και του αυξημένου κόστους κατασκευής. Τα διαμερίσματα που δεν ξεκινούν να χτίζονται σήμερα, θα λείπουν από την αγορά ενοικίασης σε δύο χρόνια», δήλωσε ο Κλάους Βόλραμπε, επικεφαλής έρευνας στο Ινστιτούτο ifo.

Τα παράπονα για έλλειψη παραγγελιών στον κλάδο γίνονται όλο και περισσότερα. Το 46,6% των εταιρειών επηρεάζεται επί του παρόντος, από 44,2% τον Αύγουστο. «Αυτή είναι μια τριπλάσια αύξηση τους τελευταίους 12 μήνες, η οποία είναι μια δραματική εξέλιξη», πρόσθεσε ο Βόλραμπε.

Η έρευνα διεξήχθη πριν από τη σύνοδο κορυφής της γερμανικής κυβέρνησης για την κατασκευή κατοικιών, η οποία πραγματοποιήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου. «Μένει να δούμε αν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη σύνοδο κορυφής μπορούν να αναζωογονήσουν τον κλάδο των κατασκευών κατοικιών της χώρας. Οι συνθήκες για νέα κατασκευή είναι τουλάχιστον δύσκολες», είπε ο επικεφαλής της έρευνας.

Πηγή: Reporter.gr

  • κατασκευές
  • Γερμανία
  • κατοικίες