Hospitality & Tourism
Να προσεχθούν Πολωνία και Γαλλία, επένδυση για τη Γερμανία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, Θάνος Μιχαηλίδης, για την ανάγκη ανάπτυξης νέων τουριστικών αγορών
Να προσεχθούν Πολωνία και Γαλλία, επένδυση για τη Γερμανία
Η κρίση στην περιοχή θα επηρεάσει τον τουρισμό από το Ισραήλ προς την Κύπρο κατά το τρέχον έτος και του χρόνου, δήλωσε ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, Θάνος Μιχαηλίδης, προσθέτοντας πως ακόμη και να τερματιστεί η εμπόλεμη κατάσταση θα αφήσει κάποια κατάλοιπα.

Υπάρχει πιθανότητα το Ισραήλ να μην είναι η δεύτερη πιο σημαντική πηγή τουρισμού για την Κύπρο, είπε ακόμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ. Από τη στιγμή που έχει χαθεί η ρωσική αγορά, και τώρα που υπάρχει το ενδεχόμενο και το Ισραήλ να μην είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Κύπρου λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, θα πρέπει η χώρα μας να αναπτύξει πιο έντονες δραστηριότητες σχετικά με τις αγορές που έχουν πιθανότητα να αναπτυχθούν, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχουν ακυρώσεις από το Ισραήλ, ο Θάνος Μιχαηλίδης απάντησε καταφατικά. Τόνισε ωστόσο πως υπάρχουν και αφίξεις από το Ισραήλ. Οι πλείστες εξ αυτών μένουν μία με δύο ημέρες και μεταβαίνουν ακολούθως σε άλλες χώρες. «Παρατηρείται κάποια κινητικότητα αλλά σχετίζεται με την κρίση στο Ισραήλ και όχι με τις διακοπές», εξήγησε.

Εκτίμησε πως οι αγορές που τα τελευταία χρόνια έχουν επιδείξει θετικές τάσεις όπως η Πολωνία και η Γαλλία πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα προκειμένου να αναπτυχθούν περισσότερο. Επίσης σε στρατηγικό επίπεδο, συνέχισε, πρέπει να αναπτυχθεί η γερμανική αγορά. Ο Θάνος Μιχαηλίδης ανέφερε πως η Γερμανία αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη, είναι πιο κοντά από την Αγγλία από πλευράς απόστασης, οπότε και οι τιμές των εισιτηρίων αναμένονται πιο ανταγωνιστικές.

Είπε ακόμη πως «το πρόβλημα που έχουμε από την Γερμανία είναι ότι έχουμε πολύ μικρή αναγνωσιμότητα. Είναι μια χώρα που για να μπορείς να κάνεις αποτελεσματική δουλειά πρέπει να επενδυθούν πάρα πολλά λεφτά. Πρέπει να δημιουργηθεί η αναγνωσιμότητα ώστε ο Γερμανός τουρίστας να επιλέξει την Κύπρο».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ σημείωσε πως από τις μελέτες που είχαν κάνει ως Πάφος πριν ξεκινήσει η ψηφιακή καμπάνια που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και τρία χρόνια, οι Γερμανοί τουρίστες όταν επισκεφτούν την Κύπρο είναι ικανοποιημένοι, ωστόσο παρατήρησε το πρόβλημα είναι ότι δεν έρχονται αρκετοί. Πρόσθεσε πως εάν λάβουμε υπόψη τον πληθυσμό της Γερμανίας ή τον αριθμό των τουριστών, αυτή η αγορά έχει πάρα πολύ μεγάλη προοπτική απλά χρειάζεται επένδυση σε βάθος χρόνου.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

  • ΠΑΣΥΞΕ
  • Θάνος Μιχαηλίδης
  • τουρισμός