Economy
Έτοιμο το πρώτο αντιπλημμυρικό έργο στη Λάρνακα
Με συμβόλαιο αξίας €1.890.200 πλέον ΦΠΑ, κατασκευάστηκαν 3 χιλιόμετρα αγωγών ομβρίων υδάτων
Έτοιμο το πρώτο αντιπλημμυρικό έργο στη Λάρνακα
Ολοκληρώθηκε το πρώτο από μια σειρά αντιπλημμυρικών έργων του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας, που θα συγχρηματοδοτηθούν από το ταμείο συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ποσοστό 85%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας, το έργο βρίσκεται στην περιοχή της Λεωφόρου Αλέξανδρου Παναγούλη. Όπως σημειώνεται, «τα αντιπλημμυρικά έργα της Λάρνακας καλύπτουν περιοχές οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πλημμυρών, με στόχο την απάμβλυνσή τους».

Προστίθεται πως «το Συμβόλαιο C20B, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν στις 9 Νοεμβρίου 2022 και ολοκληρώθηκαν εντός χρονοδιαγράμματος τον περασμένο μήνα, περιλαμβάνουν την κατασκευή συστήματος ομβρίων υδάτων στην περιοχή της Λεωφόρου Αλέξανδρου Παναγούλη».

Αναφέρεται επίσης πως στο πλαίσιο του Συμβολαίου C20B, αξίας €1.890.200 πλέον ΦΠΑ, κατασκευάστηκαν 3 χιλιόμετρα αγωγών ομβρίων υδάτων που εξυπηρετούν τη λεκάνη απορροής πέριξ της Λεωφόρου Αλέξανδρου Παναγούλη.

Το έργο καλύπτει τις περιοχές στις δύο πλευρές της λεωφόρου, από το ύψος της Λεωφόρου Παναγιώτη Κανελλόπουλου μέχρι το υφιστάμενο αντλιοστάσιο ομβρίων S8, παρά τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού. Το αντλιοστάσιο S8 του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας εκβάλλει στο υφιστάμενο κανάλι της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού.

Σημειώνεται πως «η εκτέλεση του Συμβολαίου C20B ανατέθηκε στην εργοληπτική εταιρεία S. HADJICHRISTOFI CONSTRUCTION LIMITED μετά από δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό».

Συμπληρώνεται πως συνεχίζονται οι κατασκευαστικές εργασίες σε άλλα δύο αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία επίσης θα συγχρηματοδοτηθούν από το ταμείο συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2024 αναμένεται η ολοκλήρωση του Συμβολαίου C20A και του Συμβολαίου C20D.

Συγκεκριμένα: «Το Συμβόλαιο C20A θα εξυπηρετήσει τη λεκάνη απορροής δυτικά της Λεωφόρου Αγίων Αναργύρων στη Λάρνακα και καλύπτει την λεωφόρο Αγίων Αναργύρων, από το ύψος της κυκλικής λεωφόρου μέχρι τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, όπως και την περιοχή δυτικά της λεωφόρου, συμπεριλαμβανομένου και του οικισμού Αγίων Αναργύρων. Το Συμβόλαιο C20D θα εξυπηρετήσει τη λεκάνη απορροής ανάντι και κατάντι μέρους της Λεωφόρου Φανερωμένης».
 

  • Λάρνακα
  • αντιπλημμυρικά έργα