Build
Φωταγωγήθηκε ο πρώτος «πράσινος» ουρανοξύστης της Ελλάδας
Η αναγέννηση του Πύργου Πειραιά γιορτάζεται αυτά τα Χριστούγεννα με το ειδικό lightartinstallation rebirth
Φωταγωγήθηκε ο πρώτος «πράσινος» ουρανοξύστης της Ελλάδας
Λίγους μήνες πριν ανοίξει τις πόρτες του και υποδεχθεί ενοίκους και επισκέπτες, ο Πύργος του Πειραιά, ο πρώτος «πράσινος» ουρανοξύστης της Ελλάδας, φωταγωγήθηκε, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά.

Η αναγέννηση του Πύργου Πειραιά γιορτάζεται τα φετινά Χριστούγεννα με το ειδικό lightartinstallation rebirth που δημιούργησε η ομάδα του DanilofStudio. Αλληλουχίες χρωμάτων και φωτεινών εντάσεων αναπτύσσονται σε όλα τα πτερύγια του Πύργου και ερμηνεύουν με εντυπωσιακό τρόπο τις νέες όψεις στο νυχτερινό τοπίο του Λιμανιού.

Το rebirth αντλεί έμπνευση από την abstract ζωγραφική και το κίνημα lightandspace του προηγούμενου αιώνα και δημιουργεί νέες εικόνες που συμβολίζουν το πολύχρωμο και φωτεινό μέλλον του Πειραιά.

Στο τέλος της εορταστικής περιόδου το rebirth θα μετασχηματιστεί στον μόνιμο λευκό φωτισμό του Πύργου Πειραιά, ο οποίος έχει μελετηθεί με ιδιαίτερη περιβαλλοντική υπευθυνότητα: Πολύ ήπιες εντάσεις λευκού φωτισμού θα διαγράφουν τις όψεις κάθε βράδυ, με προστασία για τη φωτορύπανση και ενεργειακή κατανάλωση τόσο χαμηλή όσο ένα οικιακό κλιματιστικό μικρού διαμερίσματος.

  • Πύργος Πειραιά