Build
Πούλησε ακίνητα 250 εκατομμυρίων δολαρίων και θα επενδύσει στα pandas
Πρόκειται για τον Τζον Κατσιματίδη, ο οποίος ξεκίνησε από ένα μικρό παντοπωλείο και έφτιαξε μια αυτοκρατορία από ακίνητα, πετρελαιοειδή, media και στο real estate
Πούλησε ακίνητα 250 εκατομμυρίων δολαρίων και θα επενδύσει στα pandas
Ηχεί τουλάχιστον ασυνήθιστο για έναν επιχειρηματία να έχει πουλήσει διαμερίσματα πολυτελείας αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων στο νέο real estate εγχείρημά του και την ίδια στιγμή να προσπαθεί να φέρει pandas από την Κίνα στη Νέα Υόρκη για να χαρούν τα παιδιά, χωρίς να έχει κανένα οικονομικό όφελος.

Μόνο που ο Τζον Κατσιματίδης δεν είναι αυτός που αποκαλούμε ένας συνηθισμένος businessman, κάτι που έχει δείξει ουκ ολίγες φορές στην μέχρι τώρα διαδρομή του.

Το έδειξε ξανά, όταν τον περασμένο Ιούνιο εξέφρασε την επιθυμία να αγοράσει το εμβληματικό CNN από την μητρική εταιρεία Warner Bros-Discovery για να το διευθύνει ο ίδιος με δική του αμοιβή 1 δολάριο το χρόνο! Το deal δεν ευοδώθηκε αλλά ο θόρυβος ήταν μεγάλος για την κίνηση που έκανε.

Τις τελευταίες ημέρες, βρέθηκε ξανά στην επικαιρότητα για εντελώς διαφορετικό λόγο. Αφορμή; Η επιθυμία του επιχειρηματία να φέρει τρία τουλάχιστον pandas από την Κίνα, στον ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης. Τα χαριτωμένα ασπρόμαυρα αρκουδάκια που παραμένουν ακόμη είδος προς εξαφάνιση θεωρούνται από τις κορυφαίες ατραξιόν σε ζωολογικούς κήπους.

Όταν η κυβέρνηση της Κίνας αποφασίζει να τα δανείσει, το πράττει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που ποικίλει από πέντε έως είκοσι χρόνια. Είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά, γεγονός όμως που δεν αποθαρρύνει τον μετανάστη από τη Νίσυρο ο οποίος πιστεύει ότι αν ευοδωθεί η συγκεκριμένη κίνηση, ο τουρισμός στο Big Apple που σημειώνει μια σημαντική κάμψη μετά την πανδημία θα αυξηθεί κατά πολύ.

Ο Τζον Κατσιματίδης δεν ενοχλείται όταν κατά καιρούς άρθρα που τον αφορούν περιλαμβάνουν τη λέξη ο «μπακάλης», ίσως επειδή η αυτοκρατορία των 4.000.000.000 δολαρίων που έχει, ξεκίνησε από ένα μικρό παντοπωλείο, όπου δούλευε ως υπάλληλος από τότε που ήταν μαθητής και στη συνέχεια φοιτητής.

Στα 25 του χρόνια είχε ήδη ανοίξει δέκα επιτυχημένα Red Apple σούπερ μάρκετ στο Upper East Side του Μανχάταν και η συνέχεια ήρθαν οι επενδύσεις σε ακίνητα, στην αγορά πετρελαιοειδών, στα media και στο real estate.

Πηγή: epixirimatias.gr
 

  • Κατσιματίδης
  • Real Estate