Hospitality & Tourism
Από το 50-60% η πληρότητα εκτιμάται ότι θα πέσει στο 20-30%
Η εικόνα στα ξενοδοχεία της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου σύμφωνα με τον τοπικό ΠΑΣΥΞΕ
Από το 50-60% η πληρότητα εκτιμάται ότι θα πέσει στο 20-30%
Μεταξύ ενός χαμηλού ποσοστού περί του 20-30% εκτιμάται πως θα κυμανθεί η πληρότητα των ξενοδοχεία της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2024, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Παναγιώτης Κωνσταντίνου, πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου.

«Κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς υπήρχε κάποια τουριστική κίνηση στην επαρχία ωστόσο κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα με την πληρότητα των ξενοδοχείων να κυμαίνεται γύρω στο 50-60%. Ίσως και σήμερα ορισμένα από τα ξενοδοχεία που παραμένουν ανοικτά να έχουν κάποια πληρότητα, αλλά ο Ιανουάριος προβλέπεται δύσκολος» πρόσθεσε.

Οι ξενοδόχοι περιμένουν τις αθλητικές ομάδες από χώρες της Ευρώπης που φτάνουν στην Κύπρο για προπονήσεις και διαμένουν κυρίως περιοχή της Αγίας Νάπας, όπως και κάποια γκρουπ, ώστε να έχουν μερική πληρότητα. «Λόγω και του πολέμου στη Γάζα, οι ενδείξεις δεν είναι θετικές για την τουριστική κίνηση στην περιοχή μας κατά τους επόμενους μήνες. Ο πόλεμος μείωσε το ενδιαφέρον των τουριστικών πρακτόρων γιατί δεν γνωρίζουν για πόσο καιρό ακόμα θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», είπε ο πρόεδρος του συνδέσμου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Παναγιώτης Κωνσταντίνου εκτίμησε πως «η πληρότητα για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο 20-30%» αλλά και πως «ο Μάρτιος έχει κάποια περιθώρια προσέλκυσης τουρισμού».

Σημείωσε ακόμα ότι «σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού, κάνουμε συνεχώς ανοίγματα σε αγορές και συμμετέχουμε σε τουριστικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Προσδοκία μας είναι να προσελκύσουμε τουρίστες από τις αγορές της Πολωνίας, Ελβετίας, Αυστρίας, Γερμανίας και από σκανδιναβικές χώρες ώστε να καλυφθεί το κενό που δημιούργησε η απουσία των Ισραηλινών».
 

  • ξενοδοχεία
  • ΠΑΣΥΞΕ