Retail
Αυξάνεται η ζήτηση σε τρόφιμα, ποτά και είδη καπνού
Ο Νοέμβριος του 2023 έδειξε τις ανοδικές τάσεις στο λιανικό εμπόριο και στην αξία του κύκλου εργασιών
Αυξάνεται η ζήτηση σε τρόφιμα, ποτά και είδη καπνού
Ανοδικές τάσεις στο λιανικό εμπόριο καταγράφηκαν τον Νοέμβριο του 2023, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία. Ο δείκτης αξίας κύκλου εργασιών λιανικού εμπορίου αυξήθηκε κατά 5,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Για τη φετινή περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου υπήρξε αύξηση 9,4%.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στην αξία καταγράφηκαν στο λιανικό εμπόριο τροφίμων, ποτών και ειδών καπνού σε ειδικευμένα καταστήματα (13,4%), σε εδώδιμα προϊόντα (10%).

Κατά τον Νοέμβριο, ο δείκτης όγκου κύκλου εργασιών λιανικού εμπορίου αυξήθηκε κατά 5,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Για την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2023 υπήρξε αύξηση 6,1%.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στον όγκο καταγράφηκαν σε μια κατηγορία στην οποία συμπεριλαμβάνονται ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός, κουρτίνες, χαλιά, βιβλία, γραφική ύλη, αθλητικός εξοπλισμός, παιγνίδια, άνθη, φυτά, ρολόγια, κοσμήματα (11,5%) και στο Λιανικό εμπόριο τροφίμων, ποτών, καπνού σε ειδικευμένα καταστήματα (9,3%).

  • retail
  • λιανικό εμπόριο