Business Tech
Ολλανδικό μπλόκο στην εξαγωγή ορισμένων εργαλείων ημιαγωγών στην Κίνα
Σύμφωνα με το Bloomberg, η ASML Holding ακύρωσε τις αποστολές ορισμένων από τα εργαλεία της κατόπιν αιτήματος της αμερικανικής κυβέρνησης
Ολλανδικό μπλόκο στην εξαγωγή ορισμένων εργαλείων ημιαγωγών στην Κίνα
Η ολλανδική κυβέρνηση απαγόρευσε στην ASML, ολλανδική εταιρεία που κατασκευάζει μηχανές κρίσιμες για την κατασκευή προηγμένων ημιαγωγών, την εξαγωγή ορισμένων από τα εργαλεία της στην Κίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, η ASML, η οποία έχει την έδρα της στο Βελντχόβεν της Ολλανδίας, είπε ότι η άδεια για την αποστολή των συστημάτων λιθογραφίας NXT:2050i και NXT:2100i το 2023 «ανακλήθηκε πρόσφατα εν μέρει από την ολλανδική κυβέρνηση».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η ASML Holding ακύρωσε τις αποστολές ορισμένων από τα μηχανήματα της στην Κίνα κατόπιν αιτήματος της αμερικανικής κυβέρνησης, εβδομάδες πριν τεθούν σε ισχύ οι απαγορεύσεις εξαγωγών στον εξοπλισμό κατασκευής τσιπ υψηλών προδιαγραφών.

Η ολλανδική εταιρεία είχε άδειες για την αποστολή τριών κορυφαίων μηχανημάτων λιθογραφίας βαθιάς υπεριώδους ακτινοβολίας σε κινεζικές εταιρείες μέχρι τον Ιανουάριο, όταν τεθούν σε πλήρη ισχύ οι νέοι ολλανδικοί περιορισμοί. Ωστόσο, αξιωματούχοι των ΗΠΑ επικοινώνησαν με την ASML για να τους ζητήσουν να σταματήσουν αμέσως τις προκαθορισμένες αποστολές ορισμένων από τα μηχανήματα σε Κινέζους πελάτες, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα τα οποία επικαλείται το Bloomberg, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Πηγή: ΟΤ

  • ημιαγωγοί