Economy
Σημαντική μείωση καταγράφει η κίνηση σε αγορά και εστίαση
Φάνος Λεβέντης: Υπάρχει μια φυσιολογική πτώση, η κίνηση επικεντρώνεται περισσότερο τα Σαββατοκύριακα
Σημαντική μείωση καταγράφει η κίνηση σε αγορά και εστίαση
Αναμενόμενη αλλά σημαντική μείωση καταγράφει η κίνηση σε αγορά και εστίαση μετά την περίοδο των εορτών. Οι ανάσες που πήραν οι επιχειρηματίες το προηγούμενο διάστημα ήταν αναγκαίες, όχι όμως αρκετές καθώς όπως υποδεικνύουν. Οι προκλήσεις για τους κλάδους τους παραμένουν, σημειώνει το Omegalive.

«Υπάρχει μια φυσιολογική πτώση θα έλεγα και να επικεντρώνεται περισσότερο η κίνηση τα Σαββατοκύριακα. Αυτή η περίοδος βεβαίως συνοδεύεται από όλη αυτή την αβεβαιότητα η οποία προκαλείται από τα προβλήματα που συμβαίνουν στην περιοχή μας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΙΚΑ, Φάνος Λεβέντης.

Η έλλειψη προσωπικού και οι φωνές τους για παράνομη λειτουργία υποστατικών βρίσκονται ανάμεσα στα διαχρονικά προβλήματα που καλούνται να διαχειριστούν οι ιδιοκτήτες χώρων εστίασης και διασκέδασης, κυριότερη ωστόσο πρόκληση παραμένει αυτή που πηγάζει από το κύμα ακρίβειας.

«Εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα της ενέργειας που δεν βλέπουμε σημαντικές μειώσεις που να χαροποιούν τους επιχειρηματίες, εξακολουθεί να υπάρχει αυτό το πρόβλημα με τα ενοίκια», πρόσθεσε ο Φάνος Λεβέντης. Θέμα το οποίο απασχολεί έντονα και τους επιχειρηματίες στο λιανικό εμπόριο, οι οποίοι αναμένουν αυξήσεις στο τέλος του μήνα ένεκα της έκρυθμης κατάστασης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Μάριος Αντωνίου για αυξήσεις
«Σίγουρα θα δούμε αυξήσεις τιμών, δυστυχώς. Εδώ όμως πρέπει να είμαστε λίγο καθησυχαστικοί να πούμε ότι δεν θα επηρεαστούν τα είδη πρώτης ανάγκης, τα τρόφιμα δηλαδή, είναι σε πολύ λιγότερο βαθμό, γιατί από την Άπω Ανατολή στην Κύπρο εισάγουμε κυρίως έπιπλα, εργαλεία, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά», ανέφερε από πλευράς του ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΥΛΕ, Μάριος Αντωνίου.

Τονωτική ένεση αποτελεί σε κάθε περίπτωση η περίοδος των εκπτώσεων που διανύουμε. «Το νέο έτος μπήκε αρκετά καλά, ήδη από την περασμένη Δευτέρα έχουν αρχίσει τα ξεπουλήματα με την τιμητική τους να έχουν τα είδη ένδυσης και υπόδησης. Μέχρι στιγμής καταγράφουμε την ικανοποίηση μας τόσο στην επισκεψιμότητα όσο και στον τζίρο», πρόσθεσε το στέλεχος του συνδέσμου λιανικού εμπορίου.

Εν μέσω της περιόδου εκπτώσεων, οι καταναλωτές καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, πραγματοποιώντας μεταξύ άλλων έρευνα αγοράς πριν κάνουν τα ψώνια τους, να ενημερώνονται για την πολιτική επιστροφών και εγγυήσεων και να αξιολογούν την αξιοπιστία και την ποιότητα εξυπηρέτησης του πωλητή.

  • κέντρα αναψυχής
  • αγορά
  • λιανικό εμπόριο