Economy
Πήρε την πρώτη έγκριση η Eurobank για αύξηση των μετοχών στην Ελληνική Τράπεζα
Ανακοίνωσε πως αναμένει πλέον άλλες τρεις εγκρίσεις
Πήρε την πρώτη έγκριση η Eurobank για αύξηση των μετοχών στην Ελληνική Τράπεζα
Μετά την έγκριση από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού, σχετικά με τη συγκεντροποίηση που προκύπτει στον τραπεζικό τομέα από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank στην Ελληνική Τράπεζα, η Eurobank ανακοίνωσε ότι αναμένει τώρα τις επόμενες εγκρίσεις.

Από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Υπηρεσία Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Η Eurobank, σημειώνει ότι η ΕΠΑ, σε συνάντησή της στις 2 Φεβρουαρίου 2024, ενέκρινε τη συγκεντροποίηση που προκύπτει από την αύξηση της συμμετοχής της Eurobank στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Τράπεζας.

Όπως αναφέρει, η απόκτηση του 26,1% των μετοχών της Ελληνικής Τράπεζας, όπως υπογράφηκε στις συμφωνίες ημερομηνίας 23, 25 και 30 Αυγούστου 2023 με τους Poppy S.à r.l, Senvest Management LLC, Wargaming Group Limited, το Ταμείο Προνοίας των Εκτελεστικών Διευθυντών της Wargaming and το Ταμείο Προνοίας του Ανώτατου Διευθυντικού Προσωπικού της Wargaming, υπόκειται τώρα στην έγκριση από την Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Σημειώνεται ότι η Eurobank κατέχει σήμερα το 29,2% της Ελληνικής και επομένως, μετά την ολοκλήρωση των συναλλαγών, το συνολικό ποσοστό της θα ανέρχεται στο 55,3%.
 

  • Eurobank Κύπρου
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
  • Eurobank