Business Tech
Εξαπάτηση 73χρονου μέσω διαδικτύου, του απέσπασαν περίπου 480.500 ευρώ
Η Αστυνομία διερευνά την υπόθεση
Εξαπάτηση 73χρονου μέσω διαδικτύου, του απέσπασαν περίπου 480.500 ευρώ

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου διερευνά η Αστυνομία, έπειτα από καταγγελία 73χρονου στη Λευκωσία, αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία, μεταξύ των ημερομηνιών 24/10/2023 – 06/02/24, ο 73χρονος εξαπατήθηκε από άγνωστα πρόσωπα μέσω διαδικτύου. Αφού πείστηκε για την αυθεντικότητα ιστοσελίδων ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων, στην προσπάθειά του να επενδύσει, απέστειλε το συνολικό χρηματικό ποσό των περίπου 480.500 ευρώ. 

Διευκρινίζεται ότι ο παραπονούμενος, αφού συνομιλούσε με αγνώστους, οι οποίοι τον παρότρυναν να δημιουργήσει λογαριασμό σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, και ακολουθώντας τις οδηγίες τους, μετέφερε από τον τραπεζικό του λογαριασμό το παραπάνω χρηματικό ποσό, αφού το μετέτρεψε σε κρυπτονομίσματα, σε ηλεκτρονικό πορτοφόλι πλαστής ιστοσελίδας, η οποία παρουσιαζόταν ψευδώς ως αυθεντική ιστοσελίδα ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων.

Ο Κλάδος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνά την υπόθεση, προσθέτει η Αστυνομία, η οποία με αφορμή την εν λόγω υπόθεση υπενθυμίζει ότι σε κάθε συναλλαγή μέσω διαδικτύου ελλοχεύουν κίνδυνοι και αυτή πρέπει να γίνεται πάντοτε με μεγάλη προσοχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ