Business Tech
Στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια αποτιμάται η OpenAI
Οι «New York Times» κάνουν αναφορά σε μεγάλη συμφωνία με την εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών Thrive Capital
Στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια αποτιμάται η OpenAI
Η OpenAI, η εμβληματική εταιρεία στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, αποτιμάται στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια μετά από μια συμφωνία, αναφέρει το Reuters, που επικαλείται με τη σειρά του, τους «New York Times».

Η OpenAI, που υποστηρίζεται από τη Microsoft, ολοκλήρωσε μια συμφωνία που αποτιμά την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια ή και περισσότερο, ανέφεραν οι New York Times, επικαλούμενοι άτομα με γνώση της συμφωνίας.

Η εταιρεία θα πουλήσει τις υπάρχουσες μετοχές σε μια λεγόμενη προσφορά με επικεφαλής την εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών Thrive Capital, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να εξαργυρώσουν τις μετοχές τους στην εταιρεία αντί για έναν παραδοσιακό γύρο χρηματοδότησης που θα αντλούσε χρήματα για την επιχείρηση, πρόσθεσε το δημοσίευμα.

Αναζήτηση κεφαλαίων
Σε μια παρόμοια συμφωνία στις αρχές του περασμένου έτους, οι εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου Thrive Capital, Sequoia Capital, Andreessen Horowitz και K2 Global συμφώνησαν να αγοράσουν μετοχές της OpenAI σε μια προσφορά, αποτιμώντας την εταιρεία σε περίπου 29 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η έκθεση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, φέρεται επίσης να βρίσκεται σε συζητήσεις για την άντληση κεφαλαίων για μια επιχείρηση κατασκευής τσιπ, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την παγκόσμια ικανότητα κατασκευής τσιπ για την προώθηση νέων εργαλείων που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη.

Πηγή: OT.gr
 

  • OpenAI