Hospitality & Tourism
Η Ελλάδα στοχεύει να καταστεί «top of mind» προορισμός για τους Αμερικανούς
Υπάρχει στρατηγικό πλάνο για προσέλκυση τουριστών και από τις περιοχές της δυτικής ακτής των ΗΠΑ
Η Ελλάδα στοχεύει να καταστεί «top of mind» προορισμός για τους Αμερικανούς
Με πρωτοβουλία του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή της Ελληνίδας υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη και του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη.

Στόχος ήταν η επιβεβαίωση του θετικού κλίματος όπως αυτό αποτυπώθηκε στο πρόσφατο ταξίδι της υπουργού Τουρισμού στις ΗΠΑ, αλλά και ο καθορισμός των πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν στην περαιτέρω βελτίωση της σχέσης Ελλάδας – ΗΠΑ στον τομέα του τουρισμού.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι πλέον υπάρχει στρατηγικό πλάνο να γίνει η Ελλάδα «top of mind» προορισμός για τους πολίτες της Βόρειας Αμερικής, καθώς η δυναμική της συγκεκριμένης αγοράς είναι ιδιαίτερα σημαντική. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο άνοιγμα της ελληνικής τουριστικής αγοράς στις περιοχές της δυτικής ακτής των ΗΠΑ, καθώς μέχρι τώρα ο κύριος όγκος επισκεπτών προς την Ελλάδα προέρχεται από την ανατολική ακτή.

Αυτό που επεσήμανε, ήταν η ανάγκη να επενδύσει η χώρα μας περισσότερο στον πολιτιστικό τουρισμό και σε ήπιες μορφές τουρισμού, όπως ο αγροτουρισμός και ο γαστρονομικός τουρισμός, προβάλλοντας και προτείνοντας μια νέα οπτική για την Ελλάδα, πέρα από τον ήλιο και τη θάλασσα, που θα ευνοεί τις τοπικές κοινότητες και τη βιωσιμότητα.

Στις τοποθετήσεις των άλλων συμμετεχόντων έγινε αναφορά στην προώθηση αυτών των μορφών τουρισμού, στην ανάγκη επιτάχυνσης των επενδύσεων στις ξενοδοχειακές μονάδες και στην εκπαίδευση και στελέχωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων με όρους reskilling και upskilling.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, η υπουργός Τουρισμού υπενθύμισε ότι τρέχει το πρόγραμμα εκπαίδευσης με voucher, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και αφορά 18.000 εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού.

  • Ελλάδα
  • τουρισμός