Economy
Σε άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα οι τιμές του πετρελαίου
Όπως μεταδίδει το CNBC, ενισχύθηκαν περίπου κατά 3% την περασμένη εβδομάδα, κλείνοντας στην υψηλότερη τιμή από τις 6 Νοεμβρίου
Σε άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα οι τιμές του πετρελαίου
Στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου έκλεισαν οι τιμές του αργού πετρελαίου, παρουσιάζοντας άνοδο για δεύτερη σερί εβδομάδα. Οι ανησυχίες για την ένταση στη Μέση Ανατολή επισκιάζουν τον επίμονο υψηλό πληθωρισμό στις ΗΠΑ και τις θολές προοπτικές για τη ζήτηση μαύρου χρυσού.

Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού, τύπου Μπρεντ, για τον Απρίλιο, διαμορφώθηκαν στα 83,47 δολάρια ανά βαρέλι την Παρασκευή, ενώ το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού, West Texas Intermediate, για τον Μάρτιο, έκλεισε στα 79,19 δολάρια το βαρέλι.

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι τιμές πετρελαίου ενισχύθηκαν περίπου 3% την περασμένη εβδομάδα, κλείνοντας στην υψηλότερη τιμή από τις 6 Νοεμβρίου. Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς σημείωσε άνοδο 1,5% για την εβδομάδα, διαμορφούμενος στο υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, οι εντάσεις αυξάνονται στα σύνορα μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου, εντείνοντας και πάλι τις ανησυχίες ότι ο πόλεμος στη Γάζα ενδεχομένως να εξαπλωθεί και αλλού στη Μέση Ανατολή.

Η αγορά πετρελαίου αντιπαρήλθε σε μεγάλο βαθμό τον επίμονο πληθωρισμό που ανακοινώθηκε στις ΗΠΑ, καθώς και τις θολές προοπτικές ζήτησης για το έτος. Οι τιμές χονδρικής στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιανουάριο, σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Εργασίας της χώρας.

Οι τιμές καταναλωτή ήταν επίσης υψηλότερες από τις αναμενόμενες τον περασμένο μήνα. Ο επίμονος πληθωρισμός μειώνει τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει σύντομα τα επιτόκια.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

  • πετρέλαιο