Hospitality & Tourism
Για ποιες χώρες η Ελλάδα είναι κορυφαίος προορισμός και για το 2024
Τί λένε διεθνείς παίκτες της τουριστικής σκηνής και ποια μέρη εκτιμούν ότι θα βουλιάξουν από κόσμο
Για ποιες χώρες η Ελλάδα είναι κορυφαίος προορισμός και για το 2024
Αισιόδοξα μηνύματα στέλνουν οι σημαντικότερες αγορές που τροφοδοτούν με επισκέπτες την Ελλάδα κάθε χρόνο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις από τις αεροπορικές εταιρίες αλλά και τις έρευνες που διεξάγουν οι κατά τόπους τουριστικοί οργανισμοί.

Όπως δείχνουν, οι τουριστικές αφίξεις κατά το 2024 στην Ελλάδα δεν θα είναι χαμηλότερες από το 2023, χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό. Χωρίς να ληφθούν υπόψη τυχόν αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί ανά πάσα στιγμή να επηρεάσουν στην τουριστική κανονικότητα, Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία θα είναι και το 2024 οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στις αφίξεις ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ, διεθνείς παίκτες της τουριστικής σκηνής τόνισαν ότι παρά την τρέχουσα δύσκολη οικονομική κατάσταση στη Γερμανία, οι διακοπές θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για τους Γερμανούς το 2024, καθώς υπολογίζεται να πραγματοποιήσουν περίπου 70 εκατομμύρια ταξίδια, διάρκειας 5 και πλέον ημερών.

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στα φαβορί για διακοπές στο εξωτερικό για τους Γερμανούς. Στους δημοφιλείς προορισμούς τους συγκαταλέγονται επίσης η Ισπανία, η Ιταλία, η Τουρκία και η Αυστρία. Ο διεθνής Tour Operator DER Touristik κάνει λόγο για αύξηση της ζήτησης το 2024 σε σχέση με πέρυσι, με το Ηράκλειο, τη Ρόδο, την Κω, την Κέρκυρα και τη Θάσο να παρουσιάζουν αξιόλογη δυναμική. Στο μεταξύ για τον Tour Operator Schauinsland ιδιαίτερα «υποσχόμενοι» προορισμοί για το 2024 είναι η Χαλκιδική και η Κέρκυρα.

Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πιο περιζήτητους προορισμούς για οικογένειες και ζευγάρια στη γερμανόφωνη αγορά, σύμφωνα με τον Tour Operator FTI, με τις προκρατήσεις του 2024 να κινούνται στα περυσινά επίπεδα. Για τον Tour Operator Alltours το χειμερινό πρόγραμμα city break 2023/2024 τρέχει πολύ ικανοποιητικά, ενώ σχεδιάζεται το τρέχον έτος ένταξη χειμερινών πακέτων και στη Θεσσαλονίκη.

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει για τη μεγάλη πλατφόρμα κρατήσεων Holidaycheck όπου καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον για το 2024 για την Κρήτη, τα μικρά ελληνικά νησιά, την Κέρκυρα, την Χαλκιδική, τη Ζάκυνθος και τη Θάσο. Επίσης, για το 2024 η αεροπορική εταιρία Eurowings θα αυξήσει κατά 8% περίπου τη διαθεσιμότητα σε προσφερόμενες θέσεις αλλά και τον αριθμό των πτήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
 

  • Ελλάδα