Retail
Η Toyota θα ανακαλέσει 280.663 φορτηγά pickup και SUV στις ΗΠΑ
Εντοπίστηκε πρόβλημα στο λογισμικό που ελέγχει το κιβώτιο ταχυτήτων
Η Toyota θα ανακαλέσει 280.663 φορτηγά pickup και SUV στις ΗΠΑ
Η αμερικανική ρυθμιστική αρχή για την ασφάλεια των αυτοκινήτων (National Highway Traffic Safety Administration) ανακοίνωσε ότι η Toyota θα ανακαλέσει 280.663 φορτηγά pickup και SUV και θα εκδώσει μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού.

Σκοπός της είναι να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με την απροσδόκητη κίνηση που προκαλείται όταν τα οχήματα βρίσκονται «σε νεκρά» και τα φρένα δεν είναι ενεργοποιημένα.

Οι έμποροι θα εκδώσουν δωρεάν ενημέρωση λογισμικού στα επηρεαζόμενα οχήματα για το λογισμικό ελέγχου ECU (ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου)  του κιβωτίου ταχυτήτων, δήλωσε η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA).

Η ανάκληση περιλαμβάνει ορισμένα οχήματα Tundra, υβριδικά Tundra και Lexus LX600 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2022 και 2024, καθώς και τα SUV Sequoia που κατασκευάστηκαν πέρυσι.

Τον προηγούμενο μήνα η εταιρεία είχε προβεί στην ανάκληση 50.000 παλαιότερων οχημάτων στις ΗΠΑ, καλώντας τους ιδιοκτήτες τους να προβούν άμεσα σε εργασίες επισκευής, επειδή ένας αερόσακος υπήρχε πιθανότητα να εκραγεί και ενδεχομένως να αποβεί θανατηφόρος για τους οδηγούς ή τους επιβαίνοντας στο όχημα.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι η προειδοποίηση «Μην οδηγείτε» καλύπτει ορισμένα μοντέλα όπως τα Corolla 2003-2004, Corolla Matrix 2003-2004 και RAV4 2004-2005 με αερόσακους Takata.

Περισσότεροι από 30 θάνατοι σε όλο τον κόσμο και εκατοντάδες τραυματισμοί σε οχήματα διαφόρων αυτοκινητοβιομηχανιών από το 2009, συνδέονται με αερόσακους Takata που μπορεί να εκραγούν, εξαπολύοντας μεταλλικά σκάγια μέσα σε αυτοκίνητα και φορτηγά. Την τελευταία δεκαετία, περισσότεροι από 67 εκατομμύρια αερόσακοι Takata ανακλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από περισσότερες από 20 αυτοκινητοβιομηχανίες.

Πηγή: OT.gr

  • TOYOTA
  • recall