Marketing Week
Η Huawei και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών βιωσιμότητας συζήτησαν για την πράσινη ανάπτυξη στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών
Κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης MWC 2024 στη Βαρκελώνη
Η Huawei και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών βιωσιμότητας συζήτησαν για την πράσινη ανάπτυξη στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών
Η Huawei κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης MWC 2024 στη Βαρκελώνη, διοργάνωσε Σύνοδο Κορυφής για την Πράσινη Ανάπτυξη, με θέμα «Ευδοκιμήστε με την χρήση φιλικών στο περιβάλλον Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών» (ΤΠΕ).

Στη σύνοδο οι εκπρόσωποι από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU), τον Όμιλο MTN, τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN), τον Εκπαιδευτικό Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό του ΟΗΕ (UNESCO), την Αρχή ICT της Κένυας και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Μπαντούγκ της Ινδονησίας, συζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης και τη δημιουργία ενός βιώσιμου ψηφιακού κόσμου χωρίς αποκλεισμούς.

Ο Jeffrey Zhou, Πρόεδρος του τμήματος ICT Marketing της Huawei, επεσήμανε στην ομιλία του ότι η ψηφιακή τεχνολογία έχει καταστεί βασικός παράγοντας για την παγκόσμια βιώσιμη ανάπτυξη. Επεσήμανε δε ότι η Huawei θα συνεχίσει να εργάζεται με σκοπό την τεχνολογική καινοτομία σε συνεργασία με τους παγκόσμιους εταίρους της προκειμένου να ενισχύσει την ψηφιακή ενσωμάτωση, να αναπτύξει οικοσυστήματα ψηφιακών ταλέντων και να συμβάλλει στη δημιουργία ενός βιώσιμου ψηφιακού κόσμου χωρίς αποκλεισμούς.

Ο Bilel Jamoussi, Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Τυποποίησης Τηλεπικοινωνιών (TSB) της ITU και επικεφαλής του Τμήματος Ομάδων Μελέτης του TSB, παρουσίασε την Πράσινη Ψηφιακή Δράση (GDA), δηλώνοντας: «Η προώθηση και εφαρμογή διεθνών προτύπων αποτελεί βασικό παράγοντα για τη διασφάλιση τόσο της ευρείας υιοθέτησης των δικτύων όσο και της βιώσιμης ανάπτυξης. Η ITU και περισσότεροι από 40 εταίροι, συμπεριλαμβανομένης και της Huawei, ανακοίνωσαν πέρυσι την Πράσινη Ψηφιακή Δράση. Η δράση αυτή έχει ως στόχο να ενισχύσει συνεργασίες, να επιταχύνει τις δεσμεύσεις σε επίπεδο βιομηχανικών εφαρμογών για την αντιμετώπιση των κλιματικών προκλήσεων και να προτείνει ψηφιακές λύσεις σε θέματα που άπτονται της κλιματικής αλλαγής». 

Στην Έκθεση MWC της Βαρκελώνης 2019, η Huawei παρουσίασε το TECH4ALL, μια μακροχρόνια πρωτοβουλία και ένα σχέδιο δράσης σε θέματα ψηφιακής ένταξης. Τα τελευταία πέντε χρόνια, η εταιρεία έχει συνεργαστεί με διεθνείς εταίρους για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών που υποστηρίζονται από την ψηφιακή τεχνολογία. Αυτό έχει επιφέρει μακροπρόθεσμες θετικές αλλαγές σε απομακρυσμένες περιοχές, σε μη προνομιούχες ομάδες καθώς και στις προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στη σύνοδο κορυφής, η κα. Susanne Pedersen, Διευθύντρια του Κέντρου Επιστήμης και Δεδομένων της IUCN, δήλωσε: «Η IUCN εφαρμόζει μια σειρά διεθνών προτύπων για τη μέτρηση της κατάστασης της βιοποικιλότητας και της διατήρησής της για το παγκόσμιο κοινό καλό. Οι τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της τηλεπισκόπησης, της τεχνητής νοημοσύνης, της μηχανικής μάθησης και του E-DNA μπορούν δυνητικά να βοηθήσουν τους περιβαλλοντικούς οργανισμούς να έχουν ταχύτερη και πιο αξιόπιστη πρόσβαση σε δεδομένα αναλύοντάς τα με πιο αποτελεσματικό τρόπο προκειμένου να επιτευχθούν καλύτερα αποτελέσματα στον τομέα της διατήρησης της βιοποικιλότητας».

Ο Δρ. Miao Fengchun, επικεφαλής της Μονάδας Τεχνολογίας και Τεχνητής Νοημοσύνης στον Τομέας Εκπαίδευσης της UNESCO, ενημέρωσε για την πρόοδο του έργου «Ανοιχτά σχολεία για όλους», δηλώνοντας: «Οι ανθρωποκεντρικές αρχές της UNESCO για τη διακυβέρνηση της ψηφιακής εκπαίδευσης περιλαμβάνουν τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας για την ενίσχυση των ανθρώπινων ικανοτήτων, τη διασφάλιση της ψηφιακής ενσωμάτωσης, την αντιμετώπιση της ψηφιακής ανισότητας των φύλων και τη ρύθμιση των αρνητικών επιπτώσεων στην ανθρώπινη ευημερία».

Ο Friedrich Huebler, επικεφαλής του Διεθνούς Κέντρου Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της UNESCO-UNEVOC, και η Soledad Patiño, συντονίστρια της Παγκόσμιας Ακαδημίας Δεξιοτήτων της UNESCO, απηύθυναν ομιλίες στην εκδήλωση. Επεσήμαναν ότι η ανάπτυξη δεξιοτήτων είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης 4 και 8 καθώς και την προώθηση βιώσιμων οικονομιών, χωρίς αποκλεισμούς. Η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει την απόκτηση δεξιοτήτων, ενδυναμώνοντας τα άτομα και τις κοινότητες με σκοπό να ευημερήσουν. Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι επίσης καθοριστική για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου, και πιο δίκαιου μέλλοντος για όλους.

Στη συνάντηση κορυφής, έξι ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και κολέγια, και πιο συγκεκριμένα η Ακαδημία DTI, το Πανεπιστήμιο Yalova, η Learneo-academie, το Fondazione Cultura & Innovazione, το Politecnico di Bari και το Πανεπιστήμιο του Αλικάντε, έλαβαν την πλακέτα της Ακαδημίας ICT της Huawei. Τα ιδρύματα αυτά θα συνεργαστούν με τη Huawei για να συμβάλλουν στην καλλιέργεια ψηφιακών ταλέντων στην Ευρώπη.

Σχετικά με τον Όμιλο Huawei
Ο Όμιλος Huawei ιδρύθηκε το 1987 και αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο υποδομών, έξυπνων συσκευών και Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Παγκοσμίως, οι 207.000 εργαζόμενοι της Huawei δεσμεύονται να δημιουργήσουν τη μέγιστη δυνατή αξία για εταιρείες τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις και καταναλωτές. Οι καινοτομικές λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Huawei χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από τρία δισεκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο.

Το όραμα και η αποστολή μας είναι να φέρουμε έναν πλήρως συνδεδεμένο ψηφιακό κόσμο σε κάθε άτομο, σπίτι και οργανισμό. Για να το επιτύχουμε, θα προωθήσουμε την δια-συνδεσιμότητα και θα καταστήσουμε δυνατή την ίση πρόσβαση σε όλα τα δίκτυα. Θα παρέχουμε το Cloud και την Tεχνητή Nοημοσύνη (AI) και στις τέσσερις γωνιές της γης για ανώτερη υπολογιστική ισχύ όπου και όταν αυτή είναι αναγκαία. Θα δημιουργήσουμε ψηφιακές πλατφόρμες για να βοηθήσουμε όλες τις βιομηχανίες και τους οργανισμούς να γίνουν πιο ευέλικτοι, αποτελεσματικοί και δυναμικοί. Θα επαναπροσδιορίσουμε την εμπειρία χρήστη με το AI, καθιστώντας την πιο εξατομικευμένη σε όλες τις πτυχές της ζωής των χρηστών, είτε βρίσκονται στο σπίτι, στο γραφείο ή εν κινήσει. 

Στην Κύπρο, η Huawei δραστηριοποιείται στον τομέα Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Στον τομέα των Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων η Huawei παρέχει συνεχώς, σε όλους τους παρόχους, ανταγωνιστικά, καινοτόμα και αδιάλειπτα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας υψηλών ταχυτήτων, καθώς και τεχνογνωσία προστιθέμενης αξίας με σημαντικά οφέλη για τη χώρα. Στον τομέα των Εταιρικών/Επιχειρηματικών πελατών, η Huawei εισάγει ψηφιακές, καινοτόμες ιδέες και πυλωτικές εφαρμογές τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Τέλος, στον τομέα των Καταναλωτικών Προϊόντων η Huawei διαθέτει μεγάλη ποικιλία έξυπνων συσκευών.

Τέλος, στον τομέα της Eνέργειας η Huawei προσφέρει πλήρως ψηφιοποιημένες έξυπνες λύσεις Smart PV Solution, αξιοποιώντας πάνω από 30 χρόνια παγκόσμιας τεχνογνωσίας ψηφιακής τεχνολογίας που διαθέτει. Η παρουσία της επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα στον κλάδο της παραγωγής ενέργειας, τις δυνατότητες Λειτουργίας και Συντήρησης (O&M), τη σύνδεση στο δίκτυο και την ασφάλεια και θέτει τα θεμέλια ώστε η ηλιακή ενέργεια να αποτελέσει μελλοντικά την κύρια πηγή ενέργειας. Βελτιστοποιώντας την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, η Huawei έχει συμβάλλει στην ηλεκτροδότηση μεγάλων πληθυσμών οικιακών καταναλωτών και βιομηχανιών παγκοσμίως αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την αυξανόμενη ζήτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, τοποθετούμενη με αυτό τον τρόπο δυναμικά στη νέα εποχή της αγοράς φωτοβολταϊκών στην Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα εξής links: 
https://www.linkedin.com/company/huawei/ 
http://www.facebook.com/Huawei
http://www.youtube.com/Huawei
 

  • Huawei