Hospitality & Tourism
Ελληνικό χρώμα στους δημοφιλέστερους προορισμούς της Νότιας Ευρώπης
Έκθεση της Accor, κατόπιν έρευνας μεταξύ 8.000 ταξιδιωτών από επτά ευρωπαϊκές χώρες, για τις χώρες που θα επισκεφτούν εντός του 2024
Ελληνικό χρώμα στους δημοφιλέστερους προορισμούς της Νότιας Ευρώπης
Στους πέντε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Νότιας Ευρώπης συγκαταλέγεται η Ελλάδα όπως προκύπτει από την έκθεση της Accor που εξετάζει τις ταξιδιωτικές προθέσεις και τους παράγοντες που επηρεάζουν τα ταξίδια τους.

Ειδικότερα όσον αφορά στους δημοφιλείς προορισμούς της Νότιας Ευρώπης, ένας στους τέσσερις ταξιδιώτες (23%) προγραμματίζει φέτος ένα ταξίδι στην Ισπανία, σχεδόν ένας στους πέντε στην Ιταλία (18%), και έπονται Γαλλία (16%), Πορτογαλία και Ελλάδα (13%). Εκτός Ευρώπης, το 16% των Ευρωπαίων ταξιδιωτών σκοπεύει φέτος να επισκεφτεί τη Βόρεια ή την Κεντρική Αμερική, με το ίδιο ποσοστό να σχεδιάζει ένα ταξίδι στην Ασία.

Οι Ευρωπαίοι φαίνεται να έχουν εμπιστοσύνη στην αγοραστική τους δύναμη όσον αφορά τα ταξίδια το 2024, παρά τη συνεχιζόμενη πίεση του κόστους διαβίωσης σε όλη την ήπειρο, σύμφωνα με νέα έκθεση της Accor, του κολοσσιαίου ομίλου φιλοξενίας παγκοσμίως.

Η έκθεση, η οποία βασίζεται σε έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 8.000 ταξιδιωτών από επτά ευρωπαϊκές χώρες, αποκαλύπτει ότι πάνω από το μισό (54%) πιστεύει ότι θα έχει περισσότερα χρήματα για να δαπανήσει σε ταξίδια το 2024 από ό,τι το 2023, σε σύγκριση με το 11% που δηλώνει ότι θα έχει λιγότερα χρήματα να διαθέσει.

Πηγή: OT.gr

  • Ελλάδα
  • τουρισμός
  • Accor