Marketing Week
Συμμετοχή φοιτητών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Young People United for Democracy
Μια μοναδική ευκαιρία για τους φοιτητές να δουν τις προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να επισκεφτούν τους κεντρικούς θεσμούς στις Βρυξέλλες
Συμμετοχή φοιτητών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Young People United for Democracy
Φοιτητές και φοιτήτριες από όλη την Ευρώπη ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Young Leaders for Democracy το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το ταξίδι αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες να συζητήσουν για τις εξελίξεις και προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να επισκεφτούν τους κεντρικούς θεσμούς και τα όργανα στις Βρυξέλλες. 

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος εκπροσώπησαν οι φοιτητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Ιφιγένεια Μίγκα, Μαρία-Κωνσταντίνα Μίγκα και Απόστολος Αναγνωστάκης.

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν αρχικά μια σειρά σεμιναρίων για την ανάπτυξη των γνώσεων και δεξιοτήτων τους και στο τέλος του προγράμματος είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το Βέλγιο. Τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα υποστήριξε ο Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας και προετοίμασε η Δρ. Ελένη Γαβριήλ, Λέκτορας Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις.

Απώτερος στόχος όλων των δραστηριοτήτων ήταν η ενίσχυση της συμμετοχής των νέων πολιτών στα κοινά και στην ευρωπαϊκή διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Τι δήλωσαν οι φοιτητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα
Εκ μέρους των φοιτητών ο Απόστολος Αναγνωστάκης τόνισε πως αυτή η εμπειρία του έδωσε τη δυνατότητα να συνδέσει τη θεωρία με την πράξη αναφορικά με τη λειτουργία των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Από την πλευρά της η Ιφιγένεια Μίγκα χαρακτήρισε το ταξίδι ως μία μαγική εμπειρία, προσθέτοντας πως νιώθει ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη που είχε την ευκαιρία να ζήσει και να δει από κοντά το πως λειτουργούν οι θεσμοί.

Τέλος, η Μαρία-Κωνσταντίνα Μίγκα επεσήμανε ότι το εκπαιδευτικό ταξίδι της έδωσε τη δυνατότητα να έρθει σε επικοινωνία με ανθρώπους από διαφορετικές χώρες, να συζητήσει για θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα και πως σίγουρα θα επέλεγε να συμμετάσχει ξανά.

  • Πανεπιστήμιο Νεάπολις