Retail
Τελειώνει ο μηδενικός ΦΠΑ σε εννέα κατηγορίες προϊόντων πρώτης ανάγκης
Έξτρα κόστος 14 σεντς το λίτρο στις τιμές των καυσίμων αναμένουν τις επόμενες μέρες οι πρατηριούχοι
Τελειώνει ο μηδενικός ΦΠΑ σε εννέα κατηγορίες προϊόντων πρώτης ανάγκης
Τον τερματισμό του μέτρου του μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε προϊόντα πρώτης ανάγκης προανήγγειλε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Εμπορίου, Κωνσταντίνος Καραγιώργης.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, από τις 30 Απριλίου θα τερματιστεί η εφαρμογή του μέτρου σε εννέα κατηγορίες προϊόντων: ψωμί, γάλα, αβγά, παιδικές τροφές, παιδικές πάνες, προϊόντα για τη γυναικεία υγιεινή προστασία, πάνες ενηλίκων, καφές και ζάχαρη.

Από τις 31 Μαΐου θα τερματιστεί η εφαρμογή του μέτρου και στις υπόλοιπες δύο κατηγορίες που σήμερα δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ, δηλαδή για τα κρέατα και τα λαχανικά.

Τιμές καυσίμων
Εξάλλου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών, Σάββας Προκοπίου, είπε ότι ο τερματισμός του μειωμένου φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα «έρχεται σε πολύ δύσκολη στιγμή γιατί ταυτόχρονα αναμένουμε και την επιβάρυνση στη λιανική τιμή των καυσίμων από την επιβολή της πράσινης φορολογίας».

«Άρα οι καταναλωτές καυσίμων, όπως και οι δικές μας επιχειρήσεις, σύντομα, θα επιβαρυνθούν με ένα έξτρα κόστος των περίπου 14 σεντς το οποίο είναι πολύ σημαντικό πάνω στην υφιστάμενη τιμή», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η συνολική αύξηση θα ανέλθει γύρω στα 10%.

  • βασικά προϊόντα
  • λιανικές τιμές
  • ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ